Putin spune că lumea se confruntă cu cel mai periculos deceniu de după cel de-al Doilea Război Mondial

Putin spune că lumea se confruntă cu cel mai periculos deceniu de după cel de-al Doilea Război MondialPutin spune că lumea se confruntă cu cel mai periculos deceniu de după cel de-al Doilea Război Mondial

  • Lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după al Doilea Război Mondial, a estimat joi preşedintele rus Vladimir Putin.
  • Putin a acuzat Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei.
  • Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ,,schimbare tectonică a ordinii mondiale” .

Lumea a intrat în deceniul său cel mai periculos şi imprevizibil după al Doilea Război Mondial, a estimat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a acuzat Occidentul că urmăreşte să-şi menţină dominaţia asupra planetei, potrivit BARRON’S.

„Suntem într-un moment istoric. Ne aflăm fără îndoială în faţa deceniului cel mai periculos, cel mai important, cel mai imprevizibil’‘ după 1945, a apreciat liderul de la Kremlin în intervenţia sa la forumul de discuţii Valdai de la Moscova.

Occidentul nu este în măsură să conducă lumea, dar încearcă asta cu disperare, şi majoritatea popoarelor lumii nu o vor accepta’‘ , a continuat Putin, conform căruia omenirea se află acum într-o „situaţie revoluţionară” .

Potrivit preşedintelui rus, ofensiva militară pe care a ordonat-o împotriva Ucrainei se înscrie în această ,,schimbare tectonică a ordinii mondiale” .

„Rusia doar îşi apără dreptul de a exista”

De asemenea, el a prezentat această ofensivă drept o luptă pentru supravieţuirea Rusiei. „Rusia nu sfidează Occidentul, Rusia doar îşi apără dreptul de a exista’‘, a susţinut Putin.

În acest nou rechizitoriu împotriva rivalilor săi geopolitici care susţin şi înarmează Ucraina pentru ca această ţară să facă faţă armatei ruse, liderul de la Kremlin a acuzat SUA şi statele occidentale în general că încearcă „să distrugă, să şteargă (Rusia) de pe hartă” printr-un joc geopolitic „periculos, sângeros şi murdar’‘ .

Dar, „cel care seamănă vânt, culege furtună’‘ , a avertizat el, susţinând că statele occidentale vor fi în final nevoite să discute „în condiţii de egalitate” cu Rusia şi cu restul lumii asupra „unui viitor comun’‘ .

El a pledat în acest sens şi pentru reflectarea diversităţii lumii în structurile ONU, inclusiv în componenţa Consiliului de Securitate.

The post Putin spune că lumea se confruntă cu cel mai periculos deceniu de după cel de-al Doilea Război Mondial appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code