Rusia înăsprește legea împotriva „propagandei LGBTQ”

Parlamentul Rusiei înăspreşte legea împotriva „propagandei LGBTQ”Parlamentul Rusiei înăspreşte legea împotriva „propagandei LGBTQ”

  • Ruşii au aprobat un proiect de lege care impune noi restricţii severe asupra activităţilor de promovare a drepturilor LGBTQ în țară.
  • Autorităţile vor să reducă la tăcerea discuţiile despre drepturile persoanelor din comunitatea LGBTQ. 
  • Grupurile internaţionale pentru drepturile omului au denunţat legea care creează un mediu ostil pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale şi queer.

Deputaţii ruşi au aprobat joi, în mod preliminar, un proiect de lege care impune noi restricţii severe asupra activităţilor de promovare a drepturilor comunităţii LGBTQ în ţară.

Autorităţile vor să reducă la tăcerea discuţiile despre drepturile persoanelor din comunitatea LGBTQ. 

O lege rusă din 2013 a interzis ceea ce autorităţile consideră a fi „propagandă” a „relaţiilor sexuale netradiţionale” către copiii din ţară. Aceasta a fost folosită pentru a înăbuşi dezbaterile publice şi pentru a împiedica demonstraţiile sau orice adunări publice cu conţinut pro-LGBTQ pe care un copil ar putea, în mod imaginabil, să le vadă sau să le audă. 

Grupurile internaţionale pentru drepturile omului au denunţat legea care creează un mediu ostil pentru persoanele lesbiene, gay, bisexuale, transsexuale şi queer.

Noul proiect de lege, pe care camera inferioară a parlamentului rus l-a aprobat în unanimitate la prima din cele trei lecturi, intensifică restricţiile prin interzicerea totală a „propagandei relaţiilor sexuale netradiţionale” , nu doar în rândul celor sub 18 ani, conform BBC.

Acesta scoate în afara legii publicitatea, mass-media şi resursele online, cărţile, filmele şi producţiile de teatru considerate a conţine o astfel de propagandă.

În ceea ce priveşte minorii, noul proiect de lege extinde restricţiile existente prin interzicerea informaţiilor despre tranziţia de gen.

Încălcările se pedepsesc cu amenzi şi, dacă sunt comise de nerezidenţi, ar putea duce la expulzarea acestora din Rusia.

Preşedintele Dumei de Stat, Vyacheslav Volodin, a declarat că proiectul de lege propus ar putea fi înăsprit şi mai mult în timpul celei de-a doua lecturi, când legislatorii îşi vor introduce amendamentele.

The post Rusia înăsprește legea împotriva „propagandei LGBTQ” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code