LIVE UPDATE. A patruzeci și doua zi de invazie. Zelenski: „Franța va oferi sprijin tehnic necesar investigării crimelor ocupanților ruși”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a rezumat, la sfârșitul zilei de marți, rezultatele celei de-a patruzeci și una zi de război:

  • Zelenski a anunțat că a propus Conferința Globală a ONU de la Kiev.
  • El a spus că a făcut apel la Parlamentul Spaniol, „un stat care susține lupta noastră pentru libertate și democrație.”
  • Acesta a spus că a vorbit cu președintele Franței Emmanuel Macron despre situația umanitară din regiunile ocupate temporar din Ucraina.
  • Volodimir Zelenski a anunțat, totodată, că Franța va oferi sprijinul tehnic și expert necesar pentru a investiga crimele ocupanților ruși.
  • El a spus că Rusiei i se pregătește un nou pachet de sancțiuni puternice și că acestea ar trebui să fie proporționale cu gravitatea crimelor.
  • Președintele ucrainean a adus în atenție că Ucraina se pregătește să îi primească la Kiev pe președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen și pe președintele Diplomației Europene Josep Borrell.
  • El a menționat că a prezentat ordinele Steaua de Aur militarilor Forțelor Armate ale Ucrainei și membrilor familiilor de militari cărora li s-a acordat postum acest ordin în sala Palatului Mariinsky, care se numește acum Sala Albă a Eroilor din Ucraina.
  • În același timp, Zelenski a transmis că a predat Ordinul Curajului familiei fotoreporterului Max Levin, care a fost ucis de ocupanți în regiunea Kiev și că a semnat un decret de acordare a premiilor de stat a 292 de militari, dintre care 57 postum.

The post LIVE UPDATE. A patruzeci și doua zi de invazie. Zelenski: „Franța va oferi sprijin tehnic necesar investigării crimelor ocupanților ruși” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code