Organizația Medici fără Frontiere: Un spital din Mykolaiv a fost bombardat

  • O echipă a organizației Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina a descris un atentat cu bombă asupra unui spital în orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, la care a fost martoră. 
  • În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF).
  • MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii.

O echipă a organizației Medici fără Frontiere (MSF) din Ucraina a descris un atentat cu bombă asupra unui spital în orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, la care a fost martoră. Mai multe persoane au fost rănite, iar una a murit, potrivit unui comunicat de presă, citat de CNN.

Echipa MSF, formată din patru persoane, a mers luni la Mykolaiv pentru a se întâlni cu autoritățile sanitare din oraș și din regiune și pentru a vizita spitalul de oncologie. În jurul orei locale 15:30, zona din jurul spitalului a fost atacată cu focuri de armă, potrivit comunicatului publicat marți de Medici Fără Frontiere (MSF).

Mai multe explozii au avut loc în imediata apropiere a personalului nostru în decurs de aproximativ 10 minute”, a declarat Michel-Olivier Lacharité, șeful misiunii MSF în Ucraina, care se află în prezent la Odesa.

În timp ce părăsea zona, echipa MSF a văzut persoane rănite și cel puțin o persoană decedată. Cu toate acestea, nu suntem în măsură să dăm un număr exact de morți și răniți”, a precizat Lacharité în comunicat.

Din fericire, personalul nostru a reușit să se adăpostească și nu a fost nimeni rănit de explozii, deși geamurile vehiculului parcat în fața intrării în spital au fost spulberate de explozii”, se mai arată în declarație.

MSF a mai spus că spitalul pediatric din regiune a fost, de asemenea, lovit de explozii.

Potrivit MSF, nu a fost vizibil niciun crater mare, dar echipa a descris numeroase găuri mici în pământ pe o suprafață mare.

Bombardarea unei zone atât de mari într-un cartier rezidențial în mijlocul după-amiezii nu poate decât să provoace victime civile și să lovească clădiri publice”, a adăugat Lacharité.

„Spitalele, pacienții și personalul medical trebuie neapărat să fie cruțați de atac”, a mai spus el.

CNN a relatat anterior că bombardamentul Rusiei asupra orașului Mykolaiv din sudul Ucrainei, în apropiere de Marea Neagră, a continuat luni, la fel cum a făcut-o de câteva săptămâni, cu atacuri pe parcursul dimineții și după-amiezii. O echipă CNN aflată la o răscruce de drumuri la sud de Mykolaiv s-a aflat luni la câțiva metri distanță de rafalele de artilerie primite, autoturismul fiind distrus.

The post Organizația Medici fără Frontiere: Un spital din Mykolaiv a fost bombardat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29846 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code