Zelenski spune că experții ucraineni se vor alătura anchetei din Polonia

  • Specialiștii ucraineni se vor alătura comisiei internaționale mixte de investigație la locul din Polonia unde marți a căzut o rachetă ucigând două persoane, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.
  • Doar după anchetă se va putea trage concluzii despre ce rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, a spus el.
  • O sursă din biroul președintelui a confirmat pentru CNN că unei echipe ucrainene i se permite accesul în locul în care a căzut racheta în Polonia, unde lucrează anchetatorii polonezi și americani.

Specialiștii ucraineni se vor alătura comisiei internaționale mixte de investigație la locul din Polonia unde marți a căzut o rachetă ucigând două persoane, potrivit președintelui Volodimir Zelenski, scrie CNN.

,,Ieri (miercuri) am insistat să fim incluși în comisia internațională mixtă de investigație și deja seara târziu am primit confirmarea. Dimineața, specialiștii noștri se vor duce acolo și se vor alătura acestei comunități de profesioniști” , a spus Zelenski în timpul unei apariții la Forumul Bloomberg pentru Noua Economie.

,,Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm sigur. Lumea nu știe. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusească, sunt sigur că am tras cu sistemele de apărare antiaeriană” , a spus Zelenski.

Doar după anchetă se va putea trage concluzii despre ce rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, a spus el.

Separat, o sursă din biroul președintelui a confirmat pentru CNN că unei echipe ucrainene i se permite accesul în locul în care a căzut racheta în Polonia, unde lucrează anchetatorii polonezi și americani.

„Astăzi există o mulțime de dovezi că una dintre rachetele care trebuiau să doboare racheta rusă nu a lovit ținta, sistemul de autodistrugere nu a funcționat, iar această rachetă, din păcate, a dus la tragedie” , a declarat Jakub Kumoch, șeful Biroului pentru Politică Internațională din cadrul cancelariei președintelui polonez Andrzej Duda.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că explozia produsă marți seară într-o localitate din Polonia aflată la granița cu Ucraina a fost provocată de o rachetă rusească doborâtă pe teritoriul polonez „fără nicio intenție de ambele părți” .

Deși nimeni nu învinovățește Ucraina pentru că s-a apărat, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat încă de miercuri că nu are nicio îndoială că explozia din Polonia care a ucis două persoane nu a fost cauzată de o rachetă ucraineană, scrie Reuters.

The post Zelenski spune că experții ucraineni se vor alătura anchetei din Polonia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code