Milioane de oameni sunt din nou izolați, în timp ce Beijingul își dublează eforturile pentru politica zero-COVID

  • La 24 octombrie, aproximativ 28 de orașe din întreaga țară aplicau un anumit grad de măsuri de izolare.
  • Wuhan a raportat până la 25 de noi infecții pe zi în această săptămână, cu peste 200 de cazuri în ultimele două săptămâni.
  • Angajaților aflați în carantină li se asigură provizii materiale, confort psihologic și feedback reactiv.

Zeci de orașe din China, inclusiv Wuhan, unde a fost înregistrat pentru prima dată coronavirusul, au fost închise – în contextul în care țara urmărește politica liderului Xi Jinping de zero-COVID. Peste 800.000 de persoane dintr-un district din Wuhan au fost sfătuite să rămână acasă până la 30 octombrie.

Ne simțim amorțiți de toate acestea. Ne simțim din ce în ce mai amorțiți”, a declarat un localnic pentru Reuters. Orașul Zhengzhou, unde se află cea mai mare fabrică de producție de iPhone din lume, a fost de asemenea afectat.

Aceasta survine în condițiile în care China a raportat a treia zi consecutivă cu peste 1.000 de cazuri. La începutul acestei luni, Xi a semnalat că nu va exista nicio relaxare a politicii de zero-COVID, numind-o un război al poporului pentru a opri răspândirea virusului.

La 24 octombrie, aproximativ 28 de orașe din întreaga țară aplicau un anumit grad de măsuri de izolare, au declarat analiștii Nomura pentru agenția de știri Reuters – cu aproximativ 207 milioane de persoane afectate în regiuni responsabile pentru aproape un sfert din PIB-ul Chinei, a adăugat aceasta.

În întreaga țară, aproximativ 200 de măsuri de închidere au fost implementate în ultimele zile – majoritatea acestora afectând comunități care au fost marcate ca fiind de risc ridicat sau mediu. Locuitorii din diferite zone sunt supuși unor reguli diferite, în funcție de faptul că se află într-o zonă de risc scăzut, mediu sau ridicat.

Wuhan a raportat până la 25 de noi infecții pe zi în această săptămână, cu peste 200 de cazuri în ultimele două săptămâni. În Zhengzhou, un număr mic de angajați de la Foxconn – un producător important pentru Apple – au fost afectați de pandemie, a declarat producătorul pentru BBC, adăugând că angajaților aflați în carantină li se asigură provizii materiale, confort psihologic și feedback reactiv. Aceasta vine într-o perioadă critică pentru Apple – care produce acum noul iPhone 14.

La începutul acestei săptămâni, școlarizarea în persoană și servirea mesei la restaurante au fost suspendate în centrul din sudul Chinei, Guangzhou – care a raportat joi 19 noi cazuri de virus, Unele cartiere din oraș rămân, de asemenea, supuse diferitelor măsuri de control.

The post Milioane de oameni sunt din nou izolați, în timp ce Beijingul își dublează eforturile pentru politica zero-COVID appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code