Misterul ciudatului „sunet” auzit în apropierea epavei Titanicului este în sfârșit rezolvat

titanictitanic

  • Misterul unui „sunet” auzit în timpul unei scufundări la epava Titanicului a fost cauzat de un „ecosistem” subacvatic, a fost dezvăluit.
  • Cei care au explorat epava în 1998 au auzit o transmisiune sonoră ciudată în vastul Ocean Atlantic de Nord.
  • La început s-a crezut că este vorba de un alt naufragiu sau că a fost cauzat de un aspect geologic și i-a lăsat pe exploratori nedumeriți.

Misterul unui „sunet” auzit în timpul unei scufundări la epava Titanicului a fost cauzat de un „ecosistem” subacvatic, a fost dezvăluit. Cei care au explorat epava în 1998 au auzit o transmisiune sonoră ciudată în vastul Ocean Atlantic de Nord.

La început s-a crezut că este vorba de un alt naufragiu sau că a fost cauzat de un aspect geologic și i-a lăsat pe exploratori nedumeriți. Dar cercetătorii au descoperit că zgomotul de transmisie a fost cauzat de un ecosistem subacvatic care conținea viețuitoare marine, cum ar fi bureți, corali, homari ghemuiți și pești.

Imagini cu mediul subacvatic din largul coastei Newfoundland, Canada și la peste 2.900 de metri sub apă arată cât de bogată este viața marină. Misteriosul sunet a fost identificat în cadrul unei noi expediții efectuate de OceanGate Expeditions, care a examinat rămășițele celebrei nave.

Titanic s-a scufundat în urma unei coliziuni cu un iceberg la 15 aprilie 1912, iar rămășițele pachebotului se află la aproximativ 350 de mile marine de coasta Newfoundland.

Echipa de explorare a declarat că semnalul transmis de sonar era „straniu de asemănător” cu semnalul propriu al Titanicului. Dar s-a dovedit a fi apărut din ecosistemul de formare a bazaltului, a cărui existență era necunoscută. Dr. Steve W Ross, cercetător șef al OceanGate Expeditions, a declarat: „Această descoperire va îmbunătăți modul în care ne gândim la biodiversitatea din abisuri. Suntem uimiți de diversitatea și densitatea bureților, a coralilor bambus, a altor corali de apă rece, a homarilor ghemuiți și a peștilor care prosperă la 2.900 de metri adâncime în Oceanul Atlantic de Nord. Descoperirea acestui ecosistem necunoscut până acum oferă, de asemenea, ocazia de a face o comparație cu biologia marină de pe și din jurul Titanicului.”

Expediția, care a avut loc în timpul verii, s-a desfășurat cu un submersibil numit Titan, care a folosit camere de luat vederi pentru a capta imagini de înaltă rezoluție pentru a examina rata de degradare a navei. Scafandrul Paul Henry Nargeolet, a vizitat locul epavei din Atlanticul de Nord de mai mult de 30 de ori și a descoperit bula.

El a făcut parte din expediția care s-a întors în vară, dar nu știa ce va descoperi echipa. El a declarat: „Pe sonar, ar fi putut fi vorba de mai multe lucruri, inclusiv de posibilitatea ca aceasta să fie o altă epavă. Am căutat șansa de a explora acest obiect mare care a apărut pe sonar cu mult timp în urmă. A fost uimitor să explorez această zonă și să găsesc această formațiune vulcanică fascinantă, plină de atâta viață”.

Cercetătorii au declarat că probele de apă colectate și ADN-ul lor vor fi analizate la o dată viitoare. Lucrările efectuate de OceanGate Expeditions în ceea ce privește Titanicul și împrejurimile sale vor continua până în 2023.

Titanic a fost construit de constructorii de nave Harland and Wolff din Belfast între 1909 și 1912 și a fost cel mai mare vas aflat pe linia de plutire din vremea sa. Nava de pasageri a pornit în călătoria sa inaugurală de la Southampton la New York la 10 aprilie 1912.

În timpul traversării Atlanticului, pachebotul a făcut două escale scurte, printre care Cherbourg, în Franța, și portul Cork, în Irlanda, unde ambarcațiuni mai mici au urcat și coborât pasagerii de pe navă. După aproape cinci zile de călătorie, pachebotul a lovit aisbergul și a provocat șase găuri în corpul de tribord, despre care se crede că au fost cauzate de ruperea niturilor de pe fuselaj. Se crede că în tragedie au pierit aproximativ 1.500 de persoane, inclusiv 815 pasageri.

The post Misterul ciudatului „sunet” auzit în apropierea epavei Titanicului este în sfârșit rezolvat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code