Ucraina susține că Rusia a trimis până la 1.000 de soldați pentru a apăra Hersonul ocupat

ucrainaucraina

  • Forțele rusești din cea mai mare parte a Ucrainei au trecut la o postură defensivă pe termen lung.
  • Rusia a suplimentat unele dintre unitățile sale la vest de râul Dnipro cu rezerviști mobilizați
  • Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri că este probabil ca rezerviști mobilizați să fi fost trimiși pentru a întări trupele rusești de pe malul vestic.

Rusia a trimis până la 1.000″ de persoane mobilizate pe malul vestic al râului Nipru în încercarea sa de a apăra orașul Herson, au anunțat vineri forțele armate ucrainene într-o postare pe Facebook.

În postare se arată că, în timp ce autoritățile pro-Moscova din regiune au mutat civili și obiecte precum echipamente spitalicești pe malul estic, se remarcă întărirea grupului inamic cu personal militar mobilizat în număr de până la 1.000 de persoane pe malul drept [vestic] în regiunea Herson.

Aceștia sunt reinstalați în casele rezidenților locali care au părăsit aceste zone, a adăugat acesta. Rusia sapă înainte de o așteptată bătălie pentru capitala regională, care se află pe malul vestic al Niprului.

Ministerul britanic al Apărării a declarat vineri, în actualizarea sa zilnică de informații, că este probabil ca rezerviști mobilizați să fi fost trimiși pentru a întări trupele rusești de pe malul vestic.

Este probabil ca Rusia să fi suplimentat unele dintre unitățile sale la vest de râul Dnipro cu rezerviști mobilizați, a precizat acesta. Cu toate acestea, acest lucru se face de la un nivel extrem de scăzut al efectivelor.

Acesta a adăugat că forțele rusești din cea mai mare parte a Ucrainei au trecut la o postură defensivă pe termen lung în ultimele șase săptămâni, probabil datorită unei evaluări mai realiste a faptului că forța din Ucraina, cu un număr foarte mic de oameni și slab instruită, este în prezent capabilă doar de operațiuni defensive.

The post Ucraina susține că Rusia a trimis până la 1.000 de soldați pentru a apăra Hersonul ocupat appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code