LIVE UPDATE. Ziua 118 de invazie. Biden a declarat că nu se teme de fracturarea alianței occidentale pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina avansează

  • Președintele SUA, Joe Biden, a avertizat asupra unui conflict prelungit și a declarat că va discuta cu aliații despre calea de urmat la summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și premierul ungar Viktor Orban au convenit, în cadrul unei convorbiri telefonice, să dezvolte cooperarea dintre cele două țări în sectorul energetic.
  • O delegaţie de la Ankara se va deplasa, săptămâna aceasta, în Rusia pentru a discuta detaliile unui posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră, pentru a exporta cereale ucrainene.

ORA 00:00

Forțele rusești trag asupra zonelor rezidențiale și industriale din Harkov, ucigând cinci persoane și rănind 11

Forțele rusești care au bombardat al doilea oraș ca mărime din Ucraina, Harkov, au vizat zone rezidențiale și industriale, potrivit lui Serhii Bolvinov, șeful Departamentului de Investigații al Poliției Naționale din Harkov.

În urma bombardamentelor, cinci persoane au fost ucise și 11 persoane au fost rănite.

Pe lângă cei care au murit în Harkov, alte patru persoane au fost ucise în orașele și satele din jur, inclusiv o fetiță de opt ani.

Oficialii ucraineni au raportat o intensificare a bombardamentelor rusești în cursul nopții în jurul zonei.

Biden spune că războiul Rusiei în Ucraina este un „joc de așteptare”, în timp ce se pregătește să se întâlnească cu aliații din Europa

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că nu se teme de fracturarea alianței occidentale, pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina avansează.

Dar a avertizat asupra unui conflict prelungit și a declarat că va discuta cu aliații despre calea de urmat la summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid.

„Nu mi-e teamă”, a spus el când a fost întrebat despre potențialul de fractură în rândul aliaților SUA din Europa.

„Cred că, la un moment dat, acest lucru va fi un joc de așteptare”, a adăugat el.

„Acesta este unul dintre lucrurile despre care vom vorbi în Spania”, a conchis el.

Biden pleacă sâmbătă pentru un summit G7 în Germania, urmat de reuniunea NATO din Spania.

The post LIVE UPDATE. Ziua 118 de invazie. Biden a declarat că nu se teme de fracturarea alianței occidentale pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina avansează appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29681 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code