LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 636. Pentagonul a anunțat un nou pachet de ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Kiev

  • Pentagonul a anunțat un nou pachet de ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Kiev.
  • Washingtonul trimite Kievului peste 3 milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, muniție pentru spargerea obstacolelor și alte echipamente de sprijin.
  • Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de când Rusia a lansat invazia sa la scară largă în februarie 2022.

Pentagonul a anunțat un nou pachet de ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Kiev.

„Pachetul de ajutor de 100 de milioane de dolari include rachete sol-aer Stinger, un sistem de rachete cu lansare multiplă HIMARS și muniție suplimentară: obuze de artilerie de 155 mm și 105 mm, sisteme de rachete ghidate optic TOW, sisteme antitanc Javelin și AT-4.” a declarat într-o declarație a Departamentului de Apărare al SUA.

De asemenea, Washingtonul trimite Kievului peste 3 milioane de cartușe de muniție pentru arme de calibru mic, muniție pentru spargerea obstacolelor, echipament pentru vreme rece, piese de schimb, consumabile de întreținere și alte echipamente de sprijin.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de când Rusia a lansat invazia sa la scară largă în februarie 2022.

The post LIVE UPDATE. Războiul din Ucraina, ziua 636. Pentagonul a anunțat un nou pachet de ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Kiev appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29672 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code