LIVE UPDATE. 233 de zile de invazie. Rusia afirmă că 400 de luptători din cadrul Regimentului Azov din Ucraina se află în centre de detenție preventivă

Comandanţii Azovstal au fost transferaţi în RusiaComandanţii Azovstal au fost transferaţi în Rusia

  • Autoritățile ruse au declarat că peste 400 de luptători ai Regimentului ucrainean Azov au fost duși în diferite centre de detenție preventivă din Rusia.
  • Regimentul Azov, care face parte din Garda Națională a Ucrainei, este clasificat ca organizație teroristă în Rusia.
  • Luptătorii săi au jucat un rol important în apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Autoritățile ruse au declarat că peste 400 de luptători ai Regimentului ucrainean Azov au fost duși în diferite centre de detenție preventivă din Rusia.

În perioada de la sfârșitul lunii septembrie până în prezent, 402 naționaliști din Batalionul Azov au fost duși pe teritoriul Rusiei și plasați în instituții specializate pe teritoriile regiunilor Volgograd, Rostov, Belgorod și Voronej”, a declarat joi Comitetul rus de anchetă.

Regimentul Azov, care face parte din Garda Națională a Ucrainei, este clasificat ca organizație teroristă în Rusia. Luptătorii săi au jucat un rol important în apărarea uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol.

Comitetul a susținut că anchetatorii săi – în cooperare cu Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Penitenciare (FSIN) – înregistrează noi fapte de maltratare a civililor de către armata ucraineană”.

La începutul acestei luni, șeful interimar al Regimentului Azov, Nikita Nadtochy, a declarat că aproximativ 2.500 de membri ai serviciului din Mariupol au rămas în captivitate în Rusia, printre care aproximativ 700 de luptători Azov”. Asta după ce 108 luptători Azov” s-au întors în Ucraina în cadrul unui schimb complex de prizonieri la sfârșitul lunii septembrie.

The post LIVE UPDATE. 233 de zile de invazie. Rusia afirmă că 400 de luptători din cadrul Regimentului Azov din Ucraina se află în centre de detenție preventivă appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code