Ciolacu spune că scumpirile la energie electrică sunt o cauză a inflației

Marcel Ciolacu este noul preşedinte al Camerei DeputaţilorMarcel Ciolacu este noul preşedinte al Camerei Deputaţilor

  • Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că scumpirile la energie electrică şi gaze naturale sunt cauza actualei inflaţii.
  • El spune că prioritară este, acum, găsirea de soluții.
  • Conform acestuia, reducerea TVA duce la scăderea inflaţiei, însă aceasta trebuie să vină împreună cu alte măsuri.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, că scumpirile la energia electrică şi gazele naturale sunt cauza actualei inflaţii. Acesta a mai adăugat că prioritară este, acum, găsirea de soluții și nu căutarea „vinovaților”.

„Întotdeauna inflaţia influenţează puterea de cumpărare şi nivelul de trai. (…) Cauza inflaţiei, mai mult decât evident, sunt aceste scumpiri în energie, atât la energia electrică, cât şi la gaze, care au avut mai multe efecte. Unul dintre ele sunt scumpirile evidente şi inflaţia. Avem, în acest moment, o ordonanţă de urgenţă care acoperă IMM-urile, sectorul de producţie alimentar şi consumatorii casnici pe două luni de zile şi în aceste două luni de zile, prin ministerul de resort şi prin Guvern, să vedem ce propuneri vin pentru perioada următoare”, a afirmat Ciolacu.

Liderul PSD s-a arătat deranjat că omologul său de la PNL, Florin Cîțu, a făcut propuneri de reducere a inflației într-un mod mai puțin formal, pe Instagram și spune că ar fi preferat ca fostul premier să fi discutat despre aceasta la Guvern sau în coaliție.

Conform acestuia, reducerea TVA duce la scăderea inflaţiei, însă aceasta trebuie să vină împreună cu alte măsuri.

„Reducerea TVA duce la scăderea inflaţiei, dar nu este singura măsură. (…) Am lucrat la un pachet împreună cu ministrul de Finanţe şi cu experţii în energie să vedem cum rezolvăm cauza, respectiv aceste scumpiri în energie, inclusiv pentru impozitarea veniturilor excepţionale, pentru că nu s-a scumpit producţia energiei, nici a gazelor. (…) Combatarea inflaţiei este o prioritate”, a declarat liderul social democrat.

Marcel Ciolacu a mai spus că, în acest an, nu recomandă o modificare a Codului fiscal.

„Ce vă pot spune cu certitudine: anul acesta nu vor apărea taxe noi”, a spus Ciolacu.

Întrebat despre renunțarea la cota unică, reprezentantul PSD a răspuns că aceasta este o măsură care intră în „sistemul european și chiar mondial”.

„Da şi a intrat la sistemul european şi chiar mondial. (…) În momentul în care 24 de state au renunţat la cota unică şi au mai rămas trei state cred că este un semnal (…) Nu înseamnă că, dacă ieşim din cota unică, o să fie mai mare impozitarea. (…) Peste tot în lume există o impozitare progresivă. (…) Dacă ai, la Buzău, trei garsoniere, nu poţi compara cu o zonă de lux din Bucureşti”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Preşedintele PNL, Florin Cîțu, a afirmat că reducerea CAS de la 25% la 20% reprezintă o soluție de creștere a salariului pentru toți românii și ar însemna, la un salariu mediu, o creștere de aproximativ 317 lei. Acesta a mai adăugat că reducerea contribuţiilor ar aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor, iar reducerea TVA ar tempera inflaţia.

The post Ciolacu spune că scumpirile la energie electrică sunt o cauză a inflației appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code