Canada a decis să își retragă temporar militarii din Ucraina

soldati-canadasoldati-canada

  • Canada a decis „relocarea temporară” a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina, din cauza situaţiei din regiune.
  • Capitala canadiană nu a oferit detalii despre numărul militarilor în cauză sau despre locul repoziţionării lor.
  • Canada a anunţat, sâmbătă, și închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev.

Canada a decis „relocarea temporară” în Europa a unei părţi a personalului său militar staţionat în Ucraina, din cauza situaţiei din regiune, a anunţat, duminică, Ministerul canadian al Apărării, notează AFP, citat de Agerpres.

Ministerul a precizat, într-un comunicat, că această repoziţionare temporară a „elementelor” contingentului său afectat pregătirii armatei ucrainene „nu înseamnă încheierea misiunii” militarilor canadieni, ci permite Canadei „să-şi recentreze eforturile, asigurând în acelaşi timp siguranţa membrilor forţelor armate canadiene”.

Ottawa nu a oferit detalii despre numărul militarilor în cauză sau despre locul repoziţionării lor. Aproximativ 200 de militari canadieni sunt desfăşuraţi, din 2015, în Ucraina, în cadrul misiunii UNIFIER, vizând să contribuie la pregătirea forţelor ucrainene.

„Forţele armate canadiene rămân angajate faţă de poporul ucrainean şi misiunea lor de a spori capacităţile Forţelor de securitate ale Ucrainei”, a subliniat Ottawa.

La sfârşitul săptămânii, Statele Unite au informat despre retragerea din Ucraina a 160 de soldaţi care antrenau forţele ucrainene, pentru „repoziționarea în altă parte a Europei”, a anunțat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, citat de AFP.

Canada a anunţat, sâmbătă, și închiderea temporară a ambasadei sale de la Kiev şi transferul operaţiunilor acesteia într-un birou temporar din Lvov, din cauza „deteriorării situaţiei cauzate de desfăşurarea trupelor ruse la frontieră”.

The post Canada a decis să își retragă temporar militarii din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code