„Capul peștelui este complet putred”: Un fost ofițer FSB spune că soldații ruși sunt nemulțumiți de Putin și de conducere armatei

  • Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin și de conducerea armatei din cauza execuției proaste a războiului.
  • Igor Girkin, un naționalist și fost ofițer al FSB a declarat că există o oarecare nemulțumire față de conducerea de vârf.
  • Mai mulți ofițeri de armată au fost deschisi cu privire la nemulțumirea lor față de ministrul Apărării Serghei Șoigu și chiar de Putin, mai spune Girkin.

Unii ofițeri ruși sunt nemulțumiți de președintele Vladimir Putin și de conducerea armatei din cauza execuției proaste a războiului, a declarat un influent blogger naționalist rus și fost ofițer FSB după ce a vizitat zona de conflict, potrivit SkyNews.

Critica publică directă a lui Vladimir Putin este rară în Rusia, deși bloggerii naționaliști au fost sinceri cu privire la desfășurarea războiului, în special la înfrângerile costisitoare ale Rusiei în regiunea Ucrainei, Harkov în septembrie.

Igor Girkin, un naționalist și fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB), care a ajutat Rusia să anexeze Crimeea în 2014 și apoi să organizeze miliții pro-ruse în estul Ucrainei, a declarat că există o oarecare nemulțumire față de conducerea de vârf.

Armata rusă are nevoie de reforme și de oameni competenți

Într-un videoclip 90 de minute care analizează execuția războiului de către Rusia, Girkin a spus „capul peștelui este complet putrezit” și că armata rusă are nevoie de reforme și de oameni competenți care ar putea conduce o campanie militară de succes.

Mai mulți ofițeri de armată au fost deschisi cu privire la nemulțumirea lor față de ministrul Apărării Serghei Șoigu și chiar de Putin, mai spune Girkin.

„Nu sunt doar eu… oamenii nu sunt deloc orbi și surzi: oamenii de la nivel mediu de acolo nici măcar nu-și ascund opiniile care, cum să spun, nu sunt pe deplin complimente față de președinte sau ministrul apărării” , a spus Girkin.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat comentariile lui Girkin, care l-a criticat în repetate rânduri pe Şoigu, un apropiat aliat al lui Putin, pentru înfrângerile pe câmpul de luptă pe care le-a suferit Rusia în război.

The post „Capul peștelui este complet putred”: Un fost ofițer FSB spune că soldații ruși sunt nemulțumiți de Putin și de conducere armatei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code