Erdogan a avut o nouă convorbire cu Putin. Cei doi lideri au discutat despre aprovizionarea cu cereale și despre un potențial hub regional de gaze în Turcia

  • Preşedinţii turc Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin au discutat duminică despre aprovizionarea cu cereale şi despre un potenţial hub regional de gaze în Turcia.
  • În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara şi Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare şi mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.
  • Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o iniţiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale ruseşti.

Preşedinţii turc Tayyip Erdogan şi rus Vladimir Putin au discutat duminică despre aprovizionarea cu cereale şi despre un potenţial hub regional de gaze în Turcia, transmite Reuters.

„Preşedintele Erdogan şi-a exprimat dorinţa sinceră ca războiul dintre Rusia şi Ucraina să se încheie cât mai curând posibil” , a declarat duminică preşedinţia turcă.

În cadrul convorbirii, Erdogan a spus că Ankara şi Moscova ar putea începe să lucreze la exportul altor produse alimentare şi mărfuri prin coridorul de cereale de la Marea Neagră, a precizat biroul lui Erdogan.

Rusia a solicitat ONU să preseze Occidentul să ridice unele sancţiuni pentru a se asigura că Moscova îşi poate exporta liber îngrăşămintele şi produsele agricole, o parte a acordului privind cerealele din Marea Neagră despre care Moscova spune că nu a fost pus în aplicare.

„Acordul are un caracter complex, care necesită înlăturarea obstacolelor pentru livrările relevante din Rusia pentru a satisface cererile ţărilor care au cea mai mare nevoie” , a transmis Kremlinul.

Kremlinul a precizat că cei doi au discutat, de asemenea, despre o iniţiativă de creare a unei baze în Turcia pentru exporturile de gaze naturale ruseşti.

The post Erdogan a avut o nouă convorbire cu Putin. Cei doi lideri au discutat despre aprovizionarea cu cereale și despre un potențial hub regional de gaze în Turcia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code