Zelenski: „Armata rusă va fi asociată cu „soldatul” lor Bychkov din Pskov, care a violat un copil”

Președintele Ucrainei s-a adresat Parlamentului Lituaniei. Zelenski a mulțumit poporului lituanian: „Ați fost printre primii care au venit în ajutorul Ucrainei. Rămâneți printre cei cărora le pasă cel mai mult de pacea și securitatea Europei”.

Un război pe scară largă împotriva Ucrainei ridică o întrebare strategică: mai trăiesc valorile care stau la baza unificării popoarelor Europei după cel de-al Doilea Război Mondial?”, a spus președintele ucrainean despre Europa.

Zelenski a declarat că „armata rusă va fi asociată cu „soldatul” lor Bychkov din Pskov, care a violat un copil”.

În curți, piețe, grădini, înmormântarea persoanelor ale căror cadavre nu au putut fi duse la cimitir”, a mai menționat președintele despre uciderea civililor.

Despre „inima de leu” a Lituaniei, Zelenski a spus că „dacă toată lumea ar fi ca tine în Lituania, atunci, sunt sigur, conducerea rusă nu s-ar putea aștepta să piardă totul”.

Zelenski a ținut un discurs și în Parlamentul României

Președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților a anunțat că a avut întrevedere cu o delegație ucraineană, formată din reprezentanți speciali ai președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cât și membri ai corpului diplomatic ucrainean.

„Autoturismele au fost distruse de tancuri. Nu avem toate dovezile. Militarii au torturat oamenii si avem toata baza să credem că sunt omorâți mult mai mulți oameni decât sunt raportați. De ce au făcut acest lucru pe 3 aprilie, în ziua în care lumea a fost îngrozită de imaginile de la Bucha. Ei doresc deucranizarea și demilitarizarea Ucrainei. Moartea mai multor ucraineni din război este dorită de ei. Se publică doar ceea ce înseamnă o poziție oficială a rușilor. Ei nu se ascund, ci vorbesc deschis despre scopul acestui război. Dacă nu ne-am fi apărat, ceea ce a fost la Bucha ar fi fost pe tot teritoriul Ucrainei”, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în fața Parlamentului României.

The post Zelenski: „Armata rusă va fi asociată cu „soldatul” lor Bychkov din Pskov, care a violat un copil” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code