Jurnalista rusă, care a protestat în direct, a fost angajată de o publicaţie germană

  • Jurnalista va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt. 
  • Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt.
  • La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.  

Marina Ovsiannikova, jurnalista care a protestat în direct, la televiziunea rusă unde lucra, a fost angajată de o publicaţie germană. Ea va transmite din Ucraina şi Rusia despre război şi va apărea pe canalul TV al publicaţiei, conform reprezentanţilor Die Welt. 

Ovsiannikova a avut curajul, într-un moment decisiv, să confrunte telespectatorii din Rusia cu imaginea neîndulcită a realităţii”, spune redactorul şef al grupului Welt, Ulf Poschardt.

Astfel, ea a apărat cea mai importantă valoare a jurnalismului, în pofida ameninţării din partea statului (…) Ca jurnalist, cred că este datoria mea să apăr această libertate”, a adăugat acesta.

La rândul său, Ovsiannikova a spus că „Welt susţine exact că este apărat atât de feroce de oamenii din Ucraina: libertatea”.  

Luna trecută, femeia a intrat în direct la televiziunea de stat rusă, unde era angajată, cu o pancartă despre propagandă şi mesaj anti-război. A fost reţinută ulterior şi amendată. 

Jurnalista rusă se simte amenințată

Marina Ovsyannikova spune că nu are intenția de a părăsi țara, în ciuda riscurilor cu care se confruntă. Recent, femeia a povestit pentru o televiziune din Italia că îi este frică mai mult pentru copiii ei, decât pentru ea.

„Mi-e teamă. Sunt un om normal, locuiesc în Moscova, am doi copii pe care îi cresc singură și pot spune că îmi este mai frică mai mult pentru ei, decât pentru mine. Mi-e teamă că vor fi atacați, la şcoală, pe stradă. Sunt mulţi oameni care au un alt punct de vedere. Prin urmare, mi-e frică”, a spus Marina.

„Cu puţin timp în urmă, cineva a pus un cap de porc în faţa uşii fostului redactor șef de la Ecoul Moscovei. Mi-am găsit cauciucurile tăiate când m-am întors să-mi iau mașina din parcarea redacției Pervîi Kanal”, a mai spus jurnalista în cadrul interviului.

The post Jurnalista rusă, care a protestat în direct, a fost angajată de o publicaţie germană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code