Victorie categorică pentru potențialul adversar al lui Trump. DeSantis a fost reales

  • Guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, a fost reales marți pentru un al doilea mandat, învingându-l pe democratul Charlie Crist, ceea ce a consolidat ascensiunea sa ca o vedetă proeminentă a Partidului Republican cu potențiale ambiții la Casa Albă.

Victoria lui DeSantis continuă o schimbare spre dreapta pentru Florida. Guvernatorul a mizat în campanie pe războiului cultural și și-a încadrat candidatura ca o luptă împotriva progresismului și a „agendei woke” a liberalilor.

DeSantis a câștigat o atenție semnificativă în pandemie prin opoziția sa deschisă față de lockdown, masca și certificatele de vaccinare.

Popularitatea în creștere l-a făcut pe DeSantis să fie văzut de mulți republicani din prima linie a partidului ca un potențial candidat pentru alegerile prezidențiale din 2024. Acest lucru nu a fost văzut cu ochii buni de fostul președinte american Donald Trump ce a dat semne că ar dori să candideze din nou în 2024 din partea partidului Republican.

Victoria va continua cu siguranță speculațiile privind o potențială candidatură a lui DeSantis la președinție. DeSantis a evitat până acum întrebările privind posibilele sale aspirații la Washington, eludând subiectul în mod repetat în timpul singurei sale dezbateri guvernamentale cu Crist la sfârșitul lunii octombrie. Trump, care își atribuie meritul de a-l fi propulsat pe DeSantis la un prim mandat în funcția de guvernator, a devenit frustrat de refuzul lui DeSantis de a exclude o candidatură în 2024, potrivit unor persoane familiare cu gândirea lui Trump.

Alegerile de azi pot fi decisive pentru desemnarea candidatului republican pentru 2024, iar victoria, ce se anunță categorică, a lui DeSantis în Florida poate fi un impuls important.

The post Victorie categorică pentru potențialul adversar al lui Trump. DeSantis a fost reales appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code