- În decembrie, delegați din întreaga lume se vor reuni la Montreal pentru a elabora o nouă strategie globală de protecție a plantelor și animalelor din întreaga lume.
- Constatările sale au fost în linii mari similare cu cele din ultima evaluare a WWF din 2020.
- Declinul de mare amploare a provocat apeluri disperate pentru creșterea sprijinului pentru natură.
Populațiile de animale sălbatice din întreaga lume au scăzut cu peste două treimi din 1970, din cauza defrișării pădurilor și a poluării oceanelor, potrivit unei evaluări.
Această „scădere gravă… ne spune că natura se destramă și că lumea naturală se golește”, a declarat Andrew Terry, director de conservare și politici la Societatea Zoologică din Londra. Raportul World Wildlife Fund (WWF), care a folosit date din 2018 de la ZSL cu privire la situația a 32.000 de populații de animale sălbatice care acoperă peste 5.000 de specii, a constatat că mărimea populațiilor a scăzut în medie cu 69%. Defrișările, exploatarea umană, poluarea și schimbările climatice au fost cele mai mari cauze ale acestei pierderi.
Populațiile de animale sălbatice din America Latină și Caraibe au fost afectate în mod deosebit, înregistrând o scădere de 94% în doar cinci decenii. Potrivit raportului, o populație de delfini roz de râu din Amazonul brazilian s-a prăbușit cu 65% între 1994 și 2016.
Constatările sale au fost în linii mari similare cu cele din ultima evaluare a WWF din 2020, cu o scădere continuă a dimensiunilor populațiilor de animale sălbatice cu o rată de aproximativ 2,5% pe an, a declarat Terry.
„Natura a fost într-o situație disperată și este în continuare într-o situație disperată”, a declarat Mark Wright, director științific la WWF-UK. „Războiul este cu siguranță pierdut”. Cu toate acestea, raportul a oferit câteva licăriri de speranță. În timp ce populația de gorile de câmpie estică din Parcul Național Kahuzi-Biega din Republica Democrată Congo a scăzut cu 80% între 1994 și 2019 din cauza vânătorii de carne de animale sălbatice, populația de gorile de munte din apropierea Parcului Național Virunga a crescut de la aproximativ 400 de indivizi în 2010 la peste 600 în 2018.
Cu toate acestea, declinul de mare amploare a provocat apeluri disperate pentru creșterea sprijinului pentru natură.
The post Un nou raport arată că populațiile de animale sălbatice au scăzut cu 69% din 1970 appeared first on Aleph News.
potrivit alephnews
Lasă un răspuns