Care sunt cele patru țări care au fost de partea Rusiei la votul ONU privind anexările din Ucraina

  • 143 au votat în favoarea rezoluției care critică așa-zisele referendumuri ilegaleale Rusiei, iar 35 s-au abținut.
  • SUA și aliații săi au lucrat pentru a strânge sprijin înaintea votului pentru rezoluție.
  • China, India, Africa de Sud și Pakistan s-au numărat printre cele 35 de țări care s-au abținut de la votul de miercuri.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a votat miercuri pentru a condamna anexarea de către Rusia a patru zone ocupate din Ucraina, pe fondul războiului, însă patru țări au fost de partea Rusiei la vot. Din cei 193 de membri ai ONU, 143 au votat în favoarea rezoluției care critică așa-zisele referendumuri ilegaleale Rusiei, iar 35 s-au abținut. Siria, Coreea de Nord, Belarus și Nicaragua s-au alăturat Rusiei ca fiind cele patru voturi împotrivă.

Clubul de opoziție este aproape la fel ca cele cinci voturi din martie împotriva rezoluției care condamnă invazia Rusiei în Ucraina: Siria, Coreea de Nord și Belarus s-au alăturat Rusiei de ambele ori. Eritreea a votat împotriva condamnării invaziei în martie, în timp ce Nicaragua a votat miercuri împotriva condamnării anexării.

Rezoluția aprobată acum solicită statelor membre ale ONU să nu recunoască mișcarea de anexare a Rusiei – și cere Rusiei să renunțe la pretențiile sale asupra teritoriului ucrainean. Rusia a făcut mișcarea controversată de a organiza referendumuri controlate de Rusia și de a anexa părți din Ucraina pe fondul mai multor eșecuri pe câmpul de luptă, cum ar fi un impuls de contraofensivă din partea Ucrainei care a forțat trupele rusești la graniță în unele zone.

SUA și aliații săi au lucrat pentru a strânge sprijin înaintea votului pentru rezoluție, sperând să obțină cel puțin la fel de multe voturi favorabile ca cele 100 care au susținut o rezoluție din 2014 împotriva anexării Crimeei de către Rusia.

Numărul mare de voturi în favoarea rezoluției, nu mai mic decât cel de la începutul acestui an pentru a condamna invazia, indică faptul că sprijinul internațional pentru Ucraina nu a pierdut teren în timp ce conflictul continuă în cea de-a șaptea lună. China, India, Africa de Sud și Pakistan s-au numărat printre cele 35 de țări care s-au abținut de la votul de miercuri.

Președintele Biden a purtat recent discuții cu premierul Indiei și cu președintele Africii de Sud, precum și cu alți lideri străini care nu s-au alăturat ferm sprijinului pentru Ucraina, într-un efort de a consolida poziția lor împotriva Rusiei, potrivit Washington Post.

The post Care sunt cele patru țări care au fost de partea Rusiei la votul ONU privind anexările din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code