UE a aprobat: Primul vaccin anti-COVID produs de Sanofi

  • Sanofi a anunţat joi că a obţinut aprobarea Uniunii Europene pentru vaccinul său anti-COVID, realizat împreună cu partenerul britanic GSK.
  • Vaccinul poate fi administrat persoanelor care au beneficiat deja de un ciclu primar de vaccinare de la alte companii.
  • Livrările sunt pregătite pentru a fi distribuite în ţările europene în baza unor acorduri de cumpărare în avans, a precizat Sanofi, potrivit Reuters.

Sanofi a anunţat joi că a obţinut aprobarea Uniunii Europene pentru vaccinul său anti-COVID, realizat împreună cu partenerul britanic GSK, după un efort de dezvoltare îndelungat, în urma căruia cele două companii au rămas în urma altor furnizori de vaccinuri. Vaccinul poate fi administrat persoanelor care au beneficiat deja de un ciclu primar de vaccinare de la alte companii, au precizat producătorul francez de medicamente şi Agenţia Europeană pentru Medicamente în declaraţii separate.

Livrările sunt pregătite pentru a fi distribuite în ţările europene în baza unor acorduri de cumpărare în avans, a precizat Sanofi, potrivit Reuters. Compania a declarat anul trecut că Uniunea Europeană şi Marea Britanie au comandat împreună 75 de milioane de doze de injecţie, în funcţie de aprobare.

Serul se bazează pe proteine virale fabricate în laborator, furnizate de Sanofi, şi pe un ingredient adjuvant de la GSK care creşte răspunsul imunitar. În schimb, vaccinurile aprobate cu ARNm instruiesc celulele umane să producă proteine virale care alarmează sistemul imunitar.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a precizat că, în urma studiilor bazate pe analiza de sânge a participanţilor, o doză de rapel cu VidPrevtyn Beta – vaccinul Sanofi – ar trebui să fie cel puţin la fel de eficientă ca injecţia de primă generaţie a Pfizer şi BioNTech pentru a restabili protecţia împotriva COVID-19. Producătorii principali de vaccinuri Pfizer-BioNTech şi Moderna Inc şi-au consolidat anul acesta avansul pe pieţele din Europa şi SUA prin lansarea unor vaccinuri de rapel care vizează în mod specific varianta Omicron.

The post UE a aprobat: Primul vaccin anti-COVID produs de Sanofi appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code