LIVE UPDATE. 261 de zile de invazie. SUA anunță un ajutor suplimentar de 400 milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, inclusiv pentru apărarea aeriană

  • Administrația Biden a autorizat joi un ajutor suplimentar de 400 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei.
  • Pachetul marchează a 25-a oară când SUA trimit asistență de securitate Ucrainei folosind autoritatea prezidențială de retragere.
  • Noul ajutor vine în contextul în care Ucraina revendică victorii importante în contraofensiva sa din sud.

SUA a autorizat joi un ajutor suplimentar de 400 de milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei. Noul pachet include rachete pentru sistemele de apărare antiaeriană HAWK și Avenger, mai multe muniții pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), lansatoare de grenade, rachete de mortier și de artilerie și alte provizii pentru câmpul de luptă. Pachetul marchează a 25-a oară când SUA trimit asistență de securitate Ucrainei folosind autoritatea prezidențială de retragere. Departamentul Apărării scoate armele și echipamentele din stocurile americane pentru a le trimite în străinătate, în loc să cumpere arme noi de la producători, potrivit CNN.

Acest echipament va completa alte contribuții de apărare aeriană anunțate de aliații și partenerii noștri”, a declarat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan reporterilor de la Casa Albă. Această apărare aeriană sporită va fi esențială pentru Ucraina, în condițiile în care Rusia continuă să folosească rachete de croazieră și drone de fabricație iraniană pentru a ataca infrastructura civilă critică”, a adăugat el.

Noul ajutor vine în contextul în care Ucraina revendică victorii importante în contraofensiva sa din sud. Dar Kievul rămâne îngrijorat de faptul că soldații ruși în retragere ar putea transforma capitala regională Kherson într-un oraș al morții” pe drumul lor spre ieșire.

The post LIVE UPDATE. 261 de zile de invazie. SUA anunță un ajutor suplimentar de 400 milioane de dolari pentru securitatea Ucrainei, inclusiv pentru apărarea aeriană appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code