Ucraina face progrese satisfăcătoare în vederea aderării la UE, declară von der Leyen

  • Ursula von der Leyen: Procesul de aderare al Ucrainei la UE este „pe drumul cel bun”.
  • Este impresionant să vedem viteza, determinarea, precizia cu care progresați” , a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă la Kiev.
  • Preşedintele ucrainean a premiat-o astăzi, la Kiev, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat joi că este impresionată de viteza cu care Ucraina avansează în încercarea sa de a deveni membră a Uniunii Europene.

,,Procesul de aderare este pe drumul cel bun. Este impresionant să vedem viteza, determinarea, precizia cu care progresaţi” , a declarat von der Leyen în timpul unei conferinţe de presă la Kiev cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Von der Leyen, care a sosit pentru a treia oară la Kiev pentru a se întâlni cu Zelenski, a adăugat că UE trebuie să facă cât mai mult posibil pentru a se asigura că Ucraina are ,,mai multe afaceri, mai multe venituri” .

Zelenski o premiază pe şefa Comisiei Europene

Preşedintele ucrainean a premiat-o astăzi, la Kiev, pe preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu Ordinului Jaroslav cel Înţelept, ordin cavaleresc al fostei republici sovietice. Ursula von der Leyen a dat vestea prin intermediul reţelelor de socializare, care ieri, după discursul de la Strasbourg despre Starea Uniunii, a ajuns la Kiev împreună cu prima doamnă Olena Zelenska.

Mulţumesc, este o mare onoare să o accept în numele tuturor cetăţenilor UE şi ca simbol al legăturii noastre puternice” , a spus Von der Leyen, care a postat şi o fotografie cu preşedintele, în timp ce îi înmânează premiul. Zelenski a avut ieri un accident de maşină, au relatat mai multe mass-media, fără a suferi nicio consecinţă.

The post Ucraina face progrese satisfăcătoare în vederea aderării la UE, declară von der Leyen appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code