Teatru subteran în Ucraina: Actorii se întorc pe scenă într-un adăpost antiatomic

  • Orașul Mykolaiv, din sudul Ucrainei, a fost în repetate rânduri ținta focului rusesc.
  • O scenă temporară, cu locuri limitate, a fost amenajată într-un adăpost antiaerian subteran.
  • Spectacolul le-a oferit localnicilor o mică pauză de la stresul războiului, potrivit managerului teatrului.

Actorii dintr-un oraş puternic bombardat din sudul Ucrainei s-au întors pe scenă, având prima lor reprezentaţie de la invazia Rusiei, într-un adăpost subteran transformat într-un mic teatru, scrie ABC News.

Câteva zeci de spectatori au coborât trepte abrupte de beton în locaţia subterană, pentru premiera unui spectacol susţinut de Teatrul de Artă Dramatică din Mykolaiv.

Locul lor obişnuit, o sală decorată cu 450 de locuri, a fost închis din cauza războiului de şase luni în care Mykolaiv, un port strategic din sud, a fost vizat în mod repetat de forţele ruse.

,,Desigur, multe piese au fost anulate, pentru că unii actori bărbaţi au plecat să lupte, unii au plecat în străinătate ca refugiaţi temporar. Aşadar, compania noastră de teatru a devenit mai mică” , a afirmat  actriţa Violeta Mamykina.

Managerul teatrului, Artem Svystun, a descris spectacolul drept „terapie prin artă” , oferind localnicilor care au rămas în oraş un scurt respiro după stresul provocat de război.

FOTO – ABC News

The post Teatru subteran în Ucraina: Actorii se întorc pe scenă într-un adăpost antiatomic appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29837 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code