SUA avertizează asupra unor „consecințe catastrofale” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina

  • Statele Unite au avertizat Moscova de „consecințe catastrofale” dacă va folosi arme nucleare în Ucraina, după ce Rusia a promis protecție regiunilor ucrainene pe care Moscova pare să le anexeze în urma unor referendumuri criticate pe scară largă.
  • Cetățenii din patru regiuni ale Ucrainei au votat luni pentru a patra zi în cadrul referendumurilor organizate de Rusia, pe care Kievul și Occidentul le-au catalogat drept un simulacru.
  • Aceștia spun că rezultatele sunt prestabilite și că nu vor recunoaște rezultatele.

Statele Unite au avertizat Moscova de „consecințe catastrofale” dacă va folosi arme nucleare în Ucraina, după ce Rusia a promis protecție regiunilor ucrainene pe care Moscova pare să le anexeze în urma unor referendumuri criticate pe scară largă.

Cetățenii din patru regiuni ale Ucrainei au votat luni pentru a patra zi în cadrul referendumurilor organizate de Rusia, pe care Kievul și Occidentul le-au catalogat drept un simulacru. Aceștia spun că rezultatele sunt prestabilite și că nu vor recunoaște rezultatele.

Dar prin încorporarea celor patru regiuni – Luhansk și Donețk în est și Zaporojie și Kherson în sud – Moscova ar putea prezenta eforturile Ucrainei de a le recuceri ca fiind atacuri asupra Rusiei însăși, un avertisment pentru Kiev și aliații săi occidentali.

Consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat că Statele Unite vor răspunde la orice utilizare de către Rusia a armelor nucleare împotriva Ucrainei.

Dacă Rusia depășește această linie, vor exista consecințe catastrofale pentru Rusia”, a declarat Sullivan duminică la televiziunea NBC. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv”. Sullivan nu a spus cum va răspunde Washingtonul, dar a precizat că a comunicat în privat Moscovei în detaliu ce ar însemna exact acest lucru”.

Comentariile sale au urmat amenințării nucleare abia voalate de miercuri a președintelui Vladimir Putin, care a declarat că Rusia ar folosi orice armă pentru a-și apăra teritoriul.

Întrebat la sfârșitul săptămânii dacă Moscova ar lua în considerare folosirea armelor nucleare pentru a apăra regiunile anexate, ministrul de externe Serghei Lavrov a declarat că teritoriul rusesc, inclusiv cel consacrat mai departe” în Constituția Rusiei în viitor, se află sub protecția deplină a statului”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu crede că Putin a blufat atunci când liderul de la Kremlin a declarat că Moscova ar fi gata să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia.

The post SUA avertizează asupra unor „consecințe catastrofale” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code