Zelenski: Încă două gropi comune cu sute de cadavre au fost găsite în Izium

  • Ucraina a descoperit alte două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Zelenski a făcut acest comentariu într-un interviu pentru CBS publicat duminică târziu, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost ruinate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare în această lună.
  • Autoritățile ruse nu au comentat imediat afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două locuri de înmormântare.

Ucraina a descoperit alte două gropi comune care conțineau cadavrele a sute de persoane în orașul nord-estic Izium, pe care Kievul l-a recucerit de la Rusia în această lună, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski a făcut acest comentariu într-un interviu pentru CBS publicat duminică târziu, în care a cerut, de asemenea, o presiune susținută prin sancțiuni asupra Rusiei, ale cărei trupe au fost ruinate în nord-estul Ucrainei într-o contraofensivă fulgerătoare în această lună. Autoritățile ruse nu au comentat imediat afirmația lui Zelenski privind descoperirea a încă două locuri de înmormântare.

Moscova neagă în mod regulat comiterea de atrocități în războiul din Ucraina sau că ar fi vizat civili.

Astăzi am primit mai multe informații… Au găsit încă două gropi comune, gropi mari, cu sute de persoane… Este vorba despre (micul) oraș Izium”, a declarat Zelenski. Sancțiunile trebuie să continue. Aceste sancțiuni vor avea un impact politic, dar și financiar”.

După o ocupație rusă care a durat luni de zile, autoritățile ucrainene au descoperit la începutul acestei luni o mare groapă funerară în apropierea unui cimitir dintr-o zonă împădurită din Izium și au lansat o anchetă privind circumstanțele în care au murit.

Săptămâna trecută, acestea au finalizat exhumarea cadavrelor a 436 de persoane. Majoritatea dintre acestea păreau să fi avut o moarte violentă și existau indicii preliminare că 30 dintre ele au fost torturate, a declarat guvernatorul regional.

The post Zelenski: Încă două gropi comune cu sute de cadavre au fost găsite în Izium appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28477 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code