Studiu. Cercetătorii de la Cambridge- soluție pentru tratamentele viabile pentru Parkinson. Ce spune cercetătorul român care a condus studiul

  • O echipă de cercetători de la Cambridge a publicat un studiu care oferă o soluție în vederea găsirii tratamentelor viabile pentru boala Parkinson.
  • Cercetarea a urmărit blocarea unei enzime numite USP30, implicată în disfuncțiile mitocondriale.

O echipă de cercetători de la Cambridge a publicat un studiu care oferă o soluție în vederea găsirii tratamentelor viabile pentru boala Parkinson. Cercetarea a urmărit blocarea unei enzime numite USP30, implicată în disfuncțiile mitocondriale, procedură cu efecte pozitive în cercetările făcute pe modele de șoareci.

Cercetătorul român Gabriel Balmuș, care a condus echipa de cercetare, spune că boala Parkinson este una dintre cele mai comune boli ne-generative. „În România, cam 72.000 de oameni suferă de Parkinson, ceea ce n-am putea compara cu populația orașului Piatra Neamț, de exemplu.”

Gabriel Balmuș: „Nu există tratamente pentru Parkinson, toate tratamentele tratează simptomele, iar celelalte tratamente care sunt folosite prin chirurgie neurostimulatoare cerebrale profunde la fel, afectează doar simptomele. Statul român probabil cheltuie undeva între 3000 și 5.000 lei pe lună pentru tratamentele simptomatice. Chirurgia nu este o opțiune sau dacă se face în România este foarte scumpă.”

Citește și

The post Studiu. Cercetătorii de la Cambridge- soluție pentru tratamentele viabile pentru Parkinson. Ce spune cercetătorul român care a condus studiul appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Paun Mihaela

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29672 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code