Șeful Pentagonului: Ucraina este capabilă să recupereze Herson de la Rusia

Lloyd AustinLloyd Austin

  • Trupele ucrainene pot recuceri orașul strategic Herson din sudul țării de la trupele rusești, a declarat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.
  • Austin nu a răspuns la o întrebare dacă forțele rusești se pregătesc să plece.
  • El și-a exprimat încrederea în capacitatea acestora de a respinge forțele rusești.

Trupele ucrainene pot recuceri orașul strategic Herson din sudul țării de la trupele rusești, a declarat joi secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, în ceea ce ar fi o înfrângere majoră pentru Rusia în invazia sa în țara vecină.

Comentariile lui Austin au coincis cu declarația unui oficial rus instalat în regiunea Herson, care a afirmat că este probabil ca Moscova să își retragă trupele de pe malul vestic al râului Dnipro, semnalând o retragere semnificativă, dacă se confirmă.

Ucraina a declarat că încă se luptă în această zonă și că se teme că trupele de ocupație rusești vor pregăti o capcană. Austin nu a răspuns la o întrebare dacă forțele rusești se pregătesc să plece. Dar, în comentariile sale poate cele mai optimiste de până acum cu privire la contraofensiva ucraineană, și-a exprimat încrederea în capacitatea acestora de a respinge forțele rusești.

În ceea ce privește problema dacă ucrainenii pot cuceri teritoriul rămas pe partea de vest a râului Dnipro și în Herson, cred cu siguranță că au capacitatea de a face acest lucru”, a declarat Austin într-o conferință de presă la Pentagon.

Cel mai important, ucrainenii cred că au capacitatea de a face acest lucru. I-am văzut angajându-se într-un efort foarte metodic, dar eficient, de a-și recăpăta teritoriul suveran”. Capitala regiunii și portul fluvial Herson este singurul oraș mare pe care Rusia l-a capturat intact de când a început invazia sa pe 24 februarie.

Zona pe care ucrainenii încearcă să o recucerească pe malul vestic al râului include, de asemenea, o parte a unui baraj uriaș peste Nipru, care controlează alimentarea cu apă pentru irigarea Crimeei, peninsula ocupată de Rusia din 2014.

Rusia se luptă de luni de zile pentru a se agăța de buzunarul de teren pe care îl deține pe malul vestic, la gura de vărsare a râului Nipru, care taie Ucraina în două. Moscova a trimis zeci de mii de soldați pentru a întări zona, una dintre cele mai mari priorități ale sale pe câmpul de luptă.

Ucraina a vizat principalele puncte de trecere a râului timp de luni de zile, ceea ce a îngreunat aprovizionarea forței sale uriașe de pe malul vestic de către Rusia. Trupele ucrainene au avansat de-a lungul râului de când au străpuns linia frontului rusesc la începutul lunii octombrie, deși înaintarea lor a încetinit.

The post Șeful Pentagonului: Ucraina este capabilă să recupereze Herson de la Rusia appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31047 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code