Premierul britanic Boris Johnson se află la Kiev în semn de solidaritate cu poporul ucrainean

Zelenski și JohnsonZelenski și Johnson

  • Downing Street a confirmat întâlnirea lui Johnson cu președintele Volodimir Zelenski în capitala ucraineană Kiev.
  • Luna trecută, s-a raportat că prim-ministrul a cerut oficialilor să examineze caracterul practic și valoarea călătoriei în Ucraina pentru a se întâlni cu Zelenski.
  • Vizitele europene au loc după ce Ucraina a respins trupele rusești din regiunea Kiev la sfârșitul lunii trecute.

UPDATE 19.15

Prim-ministrul britanic a purtat discuții în capitala Ucrainei, Kiev, cu președintele țării, Volodimir Zelenski. Boris Johnson a scris pe Twitter: „Astăzi m-am întâlnit cu prietenul meu… ca o dovadă a sprijinului nostru de neclintit pentru poporul ucrainean”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul britanic Boris Johnson se află la Kiev, unde se întâlnește cu președintele Volodimir Zelenski. Înainte de aceasta, ultima dată când el și Zelenski s-au întâlnit personal la Conferința de la München pe 19 februarie. Boris Johnson a fost direct în Ucraina și Kiev cu puțin timp înainte de război, la data de 1 februarie. După aceea, a purtat conversații telefonice cu președintele rus Putin.

Aceasta este prima vizită de acest nivel în timpul războiului, ca parte a unui anumit pas simbolic. Arată sprijin, dar vizitele personale sunt întotdeauna făcute pentru conversații față în față.

Șeful adjunct al biroului președintelui ucrainean, Andriy Sybiha, a declarat pe Facebook că Johnson și Zelenski au avut o întâlnire tête-à-tête.

„Marea Britanie este lider în ceea ce privește sprijinul pentru apărare acordat Ucrainei. Liderul în coaliția anti-război. Liderul în sancțiunile împotriva agresorului rus”, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Number 10 a declarat: „Primul ministru a călătorit în Ucraina pentru a se întâlni personal cu președintele Zelenski, în semn de solidaritate cu poporul ucrainean”.

„Ei vor discuta despre sprijinul pe termen lung al Regatului Unit pentru Ucraina, iar premierul va prezenta un nou pachet de ajutor financiar și militar.”

The post Premierul britanic Boris Johnson se află la Kiev în semn de solidaritate cu poporul ucrainean appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29843 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code