Shanghai începe să reducă perioada de carantină după o nouă tură de teste COVID-19

CHINACHINA

  • Shanghai va începe în curând să ridice izolarea în comunitățile care nu raportează niciun caz pozitiv în termen de 14 zile după o nouă rundă de teste COVID-19.
  • China se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii locale de la începutul pandemiei.
  • China este încă închisă pentru călătoriile internaționale, chiar dacă cea mai mare parte a lumii a căutat modalități de a trăi cu acest virus.

Shanghai, cel mai mare oraș din China, va începe în curând să ridice izolarea în comunitățile care nu raportează niciun caz pozitiv în termen de 14 zile, după o nouă rundă de teste COVID-19, au anunțat sâmbătă autoritățile.

Această nouă rundă de teste are loc în condițiile în care orașul a raportat sâmbătă aproximativ 23.000 de cazuri, majoritatea asimptomatice. Mari porțiuni din Shanghai, cu o populație de 26 de milioane de locuitori, au fost închise din data de 28 martie, ceea ce a dus la plângeri ale locuitorilor privind lipsa alimentelor și a bunurilor de primă necesitate.

Separat, autoritățile din Guangzhou au anunțat că orașul situat la nord-vest de Hong Kong va începe, de asemenea, testarea în masă a celor 18 milioane de locuitori ai săi, potrivit televiziunii centrale CCTV. Orașul a raportat doar două infecții confirmate vineri. În cadrul noilor măsuri, zonele din Shanghai vor fi clasificate ca fiind „de precauție”, „controlate” sau „blocate”, în funcție de rezultatele ultimei runde de teste, a declarat viceprimarul din Shanghai, Zong Ming, într-o conferință de presă.

Locuitorii din zonele considerate „de precauție”, fără infecții COVID-19 în ultimele două săptămâni, vor putea să se deplaseze în cartierul lor, deși adunările vor fi în continuare restricționate. Între timp, în zonele „controlate”, rezidenții se pot deplasa în cartierele lor, care sunt mai mici decât districtele, în timp ce zonele „blocate” vor impune ca toată lumea să rămână acasă. În timpul conferinței de presă, Zong s-a înecat de emoție, spunând că a fost mișcată de eforturile rezidenților și ale lucrătorilor din prima linie.

„Există încă o mare diferență față de așteptările tuturor. Vom face tot posibilul pentru a-l îmbunătăți”, a spus ea. Orașul a construit peste 100 de spitale improvizate pentru a trata pacienții COVID-19 cu peste 160.000 de paturi. Restricțiile dure privind circulația au pus la încercare și răbdarea locuitorilor. Unii au primit pachete de alimente de la guvern care conțineau carne și legume. Cu toate acestea, mulți se străduiesc să obțină orez și alte produse de bază, vânzătorii online fiind epuizați, iar serviciile de livrare neputând să țină pasul cu cererea.

China se confruntă cu una dintre cele mai grave epidemii locale COVID-19 de la începutul pandemiei. Este una dintre singurele țări care se ține de politica „COVID zero”, luând măsuri drastice, cum ar fi închiderile și testele în masă pentru a identifica și izola fiecare caz în parte. China este în continuare închisă pentru călătoriile internaționale, chiar dacă cea mai mare parte a lumii a căutat modalități de a trăi cu virusul.

The post Shanghai începe să reducă perioada de carantină după o nouă tură de teste COVID-19 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code