Pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, rivalitatea Trump-DeSantis se infiltrează în public. Niciunul nu a anunțat o campanie prezidențială

  • Niciunul dintre ei nu a anunțat oficial o campanie prezidențială.
  • Avem o ruptură cu Trump. Mare șoc”, a declarat o sursă apropiată de campania lui DeSantis.
  • Trump a anunțat că intenționează să organizeze un miting în sudul Floridei cu senatorul senior al statului, Marco Rubio.

Când va sosi ziua alegerilor în Florida, Donald Trump va vota pentru un republican a cărui dispariție politică s-ar putea să o pună la cale în curând. La câteva luni după ce Trump a declarat pentru The Wall Street Journal că va susține candidatura guvernatorului Floridei, Ron DeSantis, pentru realegere, fostul președinte și guvernatorul statului său natal par să aibă tot mai multe șanse să se ciocnească în cadrul unor alegeri primare fierbinți pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Deși niciunul dintre ei nu a anunțat oficial o campanie prezidențială, ambii au luat măsuri în ultimele zile ale ciclului 2022 pentru a se consolida ca jucători de echipă.

Avem o ruptură cu Trump. Mare șoc”, a declarat o sursă apropiată de campania lui DeSantis, căreia i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi sincer. Nu este un secret că lucrurile sunt reci între [Trump și DeSantis] în acest moment. Nu se lovesc unul pe celălalt, dar noi nu îi ajutăm și ei nu ne ajută”.

O rivalitate care a existat în mare parte în spatele scenei a izbucnit în public săptămâna aceasta după ce DeSantis a înregistrat un apel telefonic robot în sprijinul omului de afaceri republican Joe O’Dea, un outsider în cursa pentru Senatul Colorado care a promis la începutul acestei luni să facă o campanie activă” împotriva lui Trump dacă acesta va organiza o a treia candidatură la președinție. În timp ce guvernatorul Floridei a susținut alți candidați republicani la jumătatea mandatului, niciunul dintre ei nu a fost atât de explicit critic la adresa lui Trump precum O’Dea.

Mișcarea nu a trecut neobservată de fostul președinte, care a petrecut luni de zile certându-se cu consilierii despre DeSantis și amplificând afirmațiile potrivit cărora l-ar învinge fără probleme pe guvernator în cadrul unor alegeri primare republicane.

O MARE GREȘEALĂ!” a scris Trump pe platforma sa Truth Social despre faptul că DeSantis l-a susținut pe O’Dea. Trei zile mai târziu, Trump a anunțat că intenționează să organizeze un miting în sudul Floridei cu senatorul senior al statului, Marco Rubio. DeSantis nu a fost invitat, a declarat o sursă pentru CNN.

Primele semne ale unei tensiuni în relația dintre Trump și DeSantis au început în toamna anului trecut, pe fondul popularității în creștere a republicanului din Florida și a criticilor abia voalate la adresa politicilor Covid-19 ale lui Trump în calitate de președinte.

În pofida eforturilor depuse de aliații ambilor bărbați pentru a dezamorsa tensiunile, relația lor tensionată a persistat luni de zile, iar acum pare a fi în crescendo, în timp ce Trump pregătește un anunț de campanie post-mediu 2024 și DeSantis se îndreaptă spre realegere cu un sprijin potențial istoric din partea hispanicilor din Florida.

Trump trebuie să fie îngrijorat, deoarece DeSantis a construit o bază fără precedent în comunitatea hispanică”, a declarat un consultant republican din Florida.

DeSantis și-a petrecut, de asemenea, anul trecut făcând incursiuni cu donatori republicani cu buzunare adânci și punând bazele unei potențiale lansări a campaniei 2024 anul viitor, potrivit aliaților, dintre care unii au spus că nu vrea să își grăbească potențiala intrare în ceea ce va fi probabil o campanie primară aglomerată. Acești pași fățiși spre o candidatură la Casa Albă sunt cei care l-au iritat cel mai mult pe fostul președinte.

The post Pe măsură ce se apropie ziua alegerilor, rivalitatea Trump-DeSantis se infiltrează în public. Niciunul nu a anunțat o campanie prezidențială appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code