O nouă serie de rachete ruseşti lansate asupra Ucrainei. Kremlinul spune că va continua războiul indiferent de vreme

  • Mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, au fost din nou ţinta atacurilor armatei ruse cu rachete şi drone.
  • În urma raidurilor aeriene ruseşti asupra infrastructurilor critice circa 40% din populaţie a rămas joi după-amiază fără electricitate.
  • Operaţiunile militare ruse împotriva Ucrainei vor continua indiferent de vreme, a asigurat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Mai multe oraşe ucrainene, inclusiv capitala Kiev, au fost din nou ţinta atacurilor armatei ruse cu rachete şi drone.

În urma raidurilor aeriene ruseşti asupra infrastructurilor critice circa 40% din populaţie a rămas joi după-amiază fără electricitate, iar temperaturile prognozate pentru săptămâna viitoare ar putea să scadă până la -10 grade C, potrivit The Telegraph.

Operaţiunile militare ruse împotriva Ucrainei vor continua indiferent de vreme, a asigurat purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, care a susţinut că suferinţa populaţiei ucrainene este provocată doar de refuzul preşedintelui Volodimir Zelenski de a negocia cu Rusia.

În regiunea Kiev două rachete de croazieră şi drone kamikaze, fabricate în Iran, au fost doborâte de antiaeriana ucraineană, susţine administraţia militară locală.

În Dnipro 14 persoane au fost rănite în urma unui bombardament rusesc şi au fost lovite două instalaţii ale infrastructurii critice. O astfel de instalaţie a fost lovită şi în sud, la Odesa.

Prin urmare, compania naţională de electricitate Ukrenergo a anunţat prelungirea întreruperilor în furnizarea energiei electrice, ca urmare a ,,agravării situaţiei” , la care contribuie şi scăderea puternică a temperaturilor.

În acest timp, luptele cresc în intensitate pe frontul de est, în provinciile Doneţk şi Lugansk, unde armata rusă şi-a consolidat trupele prin redislocarea unor efective retrase din Herson.

În aceasta din urmă trupele ruse şi ucrainene se bombardează reciproc cu artileria peste fluviul Nipru, al cărui mal de vest este acum controlat de armata ucraineană în urma retragerii ruse, iar cel de est de armata rusă, care şi-a stabilit acolo linia defensivă.

The post O nouă serie de rachete ruseşti lansate asupra Ucrainei. Kremlinul spune că va continua războiul indiferent de vreme appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29840 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code