Germania recomandă vaccinarea copiilor mici împotriva COVID doar în grupurile de risc

  • Un grup de experți germani a recomandat ca vaccinul anti-COVID 19 să fie administrat copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani doar în cazul celor la care există riscul dezvoltării unei forme grave a bolii.
  • Ei au declarat că nu există o recomandare pentru o utilizare mai largă, invocând lipsa de date pentru excluderea oricărei reacţii adverse rare.
  • Grupul de 18 experţi din cadrul STIKO a adăugat că vaccinarea nu este necesară pentru a preveni transmiterea virusului de către copiii mici altor persoane vulnerabile în rândul familiei şi a cunoştinţelor.

Comitetul consultativ pentru vaccinare din Germania (STIKO) a recomandat joi ca vaccinul anti-COVID 19 de la Pfizer-BioNTech să fie administrat copiilor cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani doar în cazul celor la care există riscul dezvoltării unei forme grave a bolii, potrivit Reuters.

Preşedintele STIKO a declarat că nu există o recomandare pentru o utilizare mai largă, invocând lipsa de date pentru excluderea oricărei reacţii adverse rare. El a adăgat de asemenea că nu există informaţii care să arate că infecţia cu coronavirus ar provoca forme grave la copiii sănătoşi.

Recomandarea acoperă şi o versiune a vaccinului Spikevax de la Moderna pentru această grupă de vârstă, însă acest vaccin nu se află pentru moment în cantităţi reduse în Germania, a mai spus grupul de experţi.

Tot ceea ce se face în medicină ar trebui să aibă o indicaţie cât se poate de clară” , a declarat preşedintele STIKO, Thomas Mertens.

Grupul de 18 experţi din cadrul STIKO a adăugat că vaccinarea nu este necesară pentru a preveni transmiterea virusului de către copiii mici altor persoane vulnerabile în rândul familiei şi a cunoştinţelor.

STIKO a reafirmat, de asemenea, o recomandare emisă în mai pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani, spunând că o singură doză de COVID-19 este suficientă pentru copiii sănătoşi din această grupă de vârstă având în vedere că majoritatea au fost deja infectaţi cu COVID.

The post Germania recomandă vaccinarea copiilor mici împotriva COVID doar în grupurile de risc appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code