Nicolae Ciucă a purtat discuţii cu europarlamentarii români despre Schengen, PNRR şi energie

  • Premierul a spus că accesarea resurselor disponibile prin PNRR şi prin programele operaţionale necesită un efort permanent.
  • El a subliniat angajamentul Guvernului pentru implementarea angajamentelor asumate prin PNRR.
  • România sprijină pe deplin măsurile agreate la nivel european în ceea ce priveşte reducerea preţurilor la energie şi securitatea aprovizionării.

Premierul Nicolae Ciucă a avut o discuţie cu europarlamentarii români, în care a subliniat că este nevoie de coordonare pentru promovarea obiectivelor României în context european şi spune că a apreciat deschiderea eurodeputaţilor de a fi parte la acest efort comun.

„Aşa cum am pledat în toate întâlnirile oficiale avute în aceste zile la Bruxelles, România este pregătită să adere la Spaţiul Schengen. Rezultatele pozitive ale misiunii de evaluare din prima parte a lunii octombrie oferă o bază consistentă pentru obţinerea garanţiilor politice necesare adoptării rapide a deciziei de aderare, iar acesta este mesajul pe care i-am rugat pe europarlamentarii români să îl susţină. Dosarul privind securitatea energetică rămâne de mare interes pentru noi toţi. România sprijină pe deplin măsurile agreate la nivel european în ceea ce priveşte reducerea preţurilor la energie şi securitatea aprovizionării şi va folosi banii europeni pentru a consolida măsurile de protejarea a cetăţenilor şi a economiei”, a spus Ciucă.

Premierul a mai spus că accesarea resurselor disponibile prin PNRR şi prin programele operaţionale necesită un efort permanent şi a subliniat angajamentul Guvernului pentru implementarea angajamentelor asumate prin PNRR, arătând că circumstanţe obiective determină România să solicite o ajustare a unor jaloane, precum cel referitor la alocarea procentului din PIB pentru pensii.

„Pe agenda tuturor întrevederilor avute la Bruxelles s-a regăsit criza actuală, generată de agresiunea Rusiei în Ucraina. România rămâne un contributor responsabil şi activ pentru promovarea securităţii şi stabilităţii europene şi euroatlantice, punct de vedere susţinut şi de reprezentanţii României în Parlamentul European. Ajutorul concret pe care îl oferim Republicii Moldova, din punct de vedere economic, prin aprovizionare cu energie, lemne şi fonduri, este dublat de sprijinul la nivelul instituţiilor europene, pentru dinamizarea procesului de aderare la Uniunea Europeană”, a mai spus premierul.

The post Nicolae Ciucă a purtat discuţii cu europarlamentarii români despre Schengen, PNRR şi energie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code