Apple anunță că iPhone va avea un port de încărcare USB-C

  • Compania Apple a fost obligată să se conformeze noilor legi ale UE menite să reducă deșeurile electronice și să simplifice viața consumatorilor.
  • Promovarea acestei standardizări are ca scop reducerea deșeurilor electronice și simplificarea vieții consumatorilor.
  • Întrebat dacă Apple va adăuga portul USB-C doar la telefoanele vândute în UE, directorul Apple a refuzat să răspundă.

iPhone va trece la un încărcător de tip USB-C, în conformitate cu noile cerințe ale UE pentru electronicele de mici dimensiuni. Directorul executiv al Apple, Greg Joswiak, a anunțat că firma nu are altă opțiune decât să respecte decretul UE, așa cum face cu toate legile locale din întreaga lume.

Parlamentul European a votat în favoarea noilor reguli la începutul acestei luni, care prevăd ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele foto și alte dispozitive mici vândute în UE să fie echipate cu un port de încărcare USB-C până la sfârșitul anului 2024.

Promovarea acestei standardizări are ca scop reducerea deșeurilor electronice și simplificarea vieții consumatorilor. Întrebat despre noile hotărâri la o conferință despre tehnologie organizată de Wall Street Journal în California, Joswiak a declarat Evident că va trebui să ne conformăm, nu avem de ales.

Dar el a sugerat că Apple nu este pe deplin mulțumită de această decizie, susținând că aceasta va crește cantitatea de deșeuri electronice, deoarece milioane de utilizatori actuali de iPhone, care au cabluri Lightning ca conector actual, vor rămâne fără nicio utilizare a cablului după schimbare.

El a declarat la conferință că este de părere că abordarea ar fi fost mai bună din punct de vedere ecologic și mai bună pentru clienții noștri dacă nu ar fi fost nevoie ca un guvern să fie atât de prescriptiv.

În prezent, iPhone este singurul smartphone important care nu utilizează deja USB-C. Multe dintre celelalte dispozitive Apple acceptă deja conectorul. Joswiak nu a precizat când va fi introdusă conexiunea pe iPhone, declarând doar că europenii sunt cei care dictează calendarul pentru clienții europeni.

Întrebat dacă Apple va adăuga portul USB-C doar la telefoanele vândute în UE, directorul Apple a refuzat să răspundă. Se pare puțin probabil ca Marea Britanie să urmeze decizia UE în privința unui cablu de încărcare comun, guvernul declarând în luna iunie că nu ia în considerare în prezent implementarea unei reguli similare.

The post Apple anunță că iPhone va avea un port de încărcare USB-C appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29900 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code