Meta vrea să lanseze „Zuck bucks”, monedele virtuale dedicate utilizatorilor

  • Acestea vor putea fi folosite de către utilizatorii platformelor Facebook și Instagram.
  • „Jetoanele sociale” sau „jetoanele de reputație” ar putea reprezenta, de fapt, o recompensă oferită de Meta utilizatorilor săi.
  • Meta plănuiește să intre și în lumea NFT-urilor cât mai repede.

Compania Meta vrea să reinventeze tehnologia și dorește să lanseze ”Zuzk bucks”. Acestea vor fi niște monede digitale care vor putea fi folosite de către utilizatorii platformelor Facebook și Instagram. Acestea au rolul de a ajuta cele două platforme să nu mai fie dependente de reclame.

Totodată, aceasta este o nouă metodă prin care Mark Zuckerberg încearcă să mențină actualii utilizatori și să aducă unii noi pe platformele sale, luând în considerare faptul că mulți dintre internauți se îndreaptă către platformele concurente, conform The Guardian.

„Jetoanele sociale” sau „jetoanele de reputație” ar putea reprezenta, de fapt, o recompensă oferită de Meta utilizatorilor săi și vine după încercarea eșuată de a lansa o criptomonedă proprie. Mai mult decât atât, Meta plănuiește să intre și în lumea NFT-urilor cât mai repede.

Apple și Meta ar fi făcut schimb de date cu hackeri care se dădeau drept forțe de ordine

Apple și compania mamă a Facebook, Meta, au oferit datele clienților unui grup de hackeri care se dădea drept reprezentanți ai forțelor de ordine, potrivit unui nou raport. Folosind cererile de date de urgență, infractorii au reușit să adune adresele fizice, numerele de telefon și adresele IP ale clienților.

Apple și Meta au răspuns la formulare de cerere de date de urgență (Emergency Data Request – EDR) falsificate, potrivit Bloomberg, citând trei persoane care au cunoștință despre acest subiect.

În timp ce solicitările standard de date sunt furnizate doar cu mandat sau de un judecător, EDR-urile, utilizate în cazurile în care există un pericol iminent, nu necesită un ordin judecătoresc. Potrivit raportului, informațiile furate au fost folosite pentru a accesa conturi și pentru a permite campanii de hărțuire.

The post Meta vrea să lanseze „Zuck bucks”, monedele virtuale dedicate utilizatorilor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code