Meloni câștigă votul final de încredere și promite sprijin pentru Ucraina

  • Noul premier al Italiei a obținut o majoritate de 115 voturi în favoarea guvernului său de coaliție la votul din Senat.
  • Berlusconi a declarat că a lucrat întotdeauna pentru a uni Moscova cu Occidentul, dar invazia Rusiei în Ucraina a însemnat că acest lucru este acum imposibil.
  • Meloni a declarat că, deși armele pe care Italia le furnizează Ucrainei nu sunt decisive pentru rezultatul războiului, acestea sunt vitale pentru ca Italia să-și mențină credibilitatea internațională.

Noul guvern de extremă-dreapta al premierului Giorgia Meloni a câștigat cu ușurință, cu o marjă confortabilă, al doilea din cele două voturi de încredere necesare în Parlament.

Miercuri seară, în Senat au votat 115 voturi în favoarea guvernului de coaliție și 79 împotrivă, în timp ce au existat cinci abțineri. Coaliția avea nevoie de cel puțin 104 voturi pentru o majoritate absolută.
Înaintea votului, Meloni și-a apărat obiectivele politice, declarând că singura modalitate de a facilita un acord de pace între Rusia și Ucraina este de a ajuta Kievul să se apere militar.

Pacea poate fi obținută prin sprijinirea Ucrainei… este singura șansă pe care o avem pentru ca cele două părți să negocieze, a declarat ea. Meloni a declarat că, deși armele pe care Italia le furnizează Ucrainei nu sunt decisive pentru rezultatul războiului, acestea sunt vitale pentru ca Italia să-și mențină credibilitatea internațională.

Credeți că poziția Italiei va determina rezultatul războiului?, a întrebat Meloni, menționând că Regatul Unit furnizează mai multe arme decât toată Uniunea Europeană la un loc. Ceea ce s-ar schimba nu este rezultatul războiului din Ucraina, ceea ce s-ar schimba este abordarea pe care ceilalți o au față de noi, ceea ce s-ar schimba este credibilitatea noastră, la nivelul apărării, al intereselor naționale și al comerțului.

Meloni a promis în repetate rânduri sprijin pentru Kiev, în timp ce aliații ei de coaliție, Silvio Berlusconi și Matteo Salvini, au fost mult mai ambivalenți pe această temă, din cauza legăturilor lor istorice cu președintele rus Vladimir Putin.

Berlusconi, care a declanșat o furtună politică săptămâna trecută, reiterându-și simpatia pentru Putin și acuzându-l pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de declanșarea războiului, s-a aliniat cu Meloni în timpul dezbaterii de încredere din Senat. El a declarat că a lucrat întotdeauna pentru a uni Moscova cu Occidentul, dar invazia Rusiei în Ucraina a însemnat că acest lucru este acum imposibil.

În această situație, în mod firesc, suntem alături de Occident, a spus el. Trebuie să lucrăm pentru pace și o vom face în deplin acord cu aliații noștri occidentali, respectând voința poporului ucrainean.

The post Meloni câștigă votul final de încredere și promite sprijin pentru Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 28578 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code