Marfa expirata pe masa romanilor din München

O mica retea de magazine alimentare cu specific romanesc le-a pregatit conationalilor nostri plecati in Germania, mai exact in München, o masa cu mucegai, produse expirate si un comportament mai rau ca pe timpul dictatorului Nicolae Ceausescu. Magazinele, deschise cel mai probabil exclusiv pentru a pastra traditia vechilor filme romanesti cu Draga Matei Olteanu si Amza Pelea, in care, actorii ridiculizau pe conationalii din Oltenia; sunt cel mai probabil un viespar cu comert ilicit. Nu o spunem noi, gazetarii acestei publicatii, ci mai multi romani care in aceasta perioada ne-au trimis mesaje reclamand „gustul amar” al mezelurilor cumparate in prag de sarbatori. Mesajele primite in ultima saptamana sunt si rezultatul unei vaste anchete de presa pe care o realizam inca din luna iunie a acestui an si pe care o vom prezenta zilele urmatoare. In ancheta facuta si de noi in Austria si Germania, reporterii nostri au surpins declaratii socante despre cum, un intreprinzator „privat” cu cetatenie austriaca si nascut pe teritoriul insoritei Oltenia sfideaza regulile europene in privinta alimentatiei publice, amestecand pe alocuri mezelurile expirate cu „sarje” noi pentru a nu se observa pierderea datorita lipsei clientelare in tara de „adoptie” Germania. Cititorul nostru, trimitandu-ne si recenzii ale magazinelor unde puteti gasi si mezeluri scoase din „congelatoarele verii”, ne face referire la o gama larga de carnati si dulciuri perisabile, completate si de icrele de peste. Magazinele ce fac obiectul unor dosare de urmarire penala pe teritoriul Germaniei, nu se sfieste sa isi minta posibilii clienti, postand in Social Media imagini cu legume ce nu le vei gasi in acest sezon in cadrul ALIMENTARILOR „occidentale”.
Va sfatuim ca in aceasta perioada sa fiti prudenti la produsele pe care aveati intentia sa le achizitionati, deoarece, din setea „sezoniera”, administratorii de asa zise magazine alimentare vor scoate „intreaga artilerie” a verii pentru a-si imbunatatii veniturile ce ar putea sa le asigure in perioada ianuarie-martie 2022 o sederea mai lunga prin alte tari unde va incepe si sezonul optim pentru munca in constructie.
Daca aveti mesaje si mai ales imagini din aceste „boacaze” alimentare de pe teritoriul Germaniei, va asteptam sa le trimiteti si prin e-mail. Mesajele dumneavoastra vor venii in completarea anchetei jurnalitice ce va rasuna de saptamana viitoare: „GUSTUL AMAR al BOMBELOR ALIMENTARE DIN GERMANIA” – de la angajati ce nu si-au vazut niciodata contractele de munca, la trafic de carne.

Share this:

(Visited 139 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code