LIVE UPDATE. Ziua 573 de război în Ucraina. Zelenski se va întâlni cu Biden și cu Lula. Președintele Ucrainei are programat și un discurs la ONU

  • Președintele Luiz Inácio Lula da Silva se va întâlni miercuri cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenski.
  • Zelenski și Lula nu s-au întâlnit niciodată, deși au vorbit prin apel video în martie.
  • Lula le-a spus reporterilor că nici Zelenski, nici liderul rus Vladimir Putin nu sunt pregătiți pentru pace.

UPDATE 00:00 -Zelenski a sosit în Statele Unite. Se va întâlni cu Biden

,,Imediat de la aeroport merg la soldații noștri care urmează tratament și reabilitare în America.
Apoi sunt zile importante și aglomerate. Adunarea Generală a ONU, Summit-ul Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, Consiliul de Securitate. Sunt deja planificate întâlniri bilaterale importante.

Integritatea teritorială a statului este un principiu cheie al tuturor documentelor internaționale de bază, inclusiv al Cartei ONU. Și este necesar să se întoarcă la ea întreaga forță distrusă de invazia rusă și să se mărească capacitățile ONU de a opri agresiunile și de a le preveni. Ucraina va face o propunere clară în acest sens membrilor ONU.

La Washington sunt planificate negocieri cu președintele Statelor Unite, cu liderii camerelor și partidelor Congresului și cu conducerea militară. Mă voi întâlni cu afaceri americane, jurnaliști etc. Îi mulțumim conducerii Statelor Unite în sprijinirea luptei noastre pentru libertate și independență”, a declarat Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, care tocmai a sosit la New York City cu avionul prezidențial.

Zelenski are programată o întâlnire cu Lula

Biroul președinției braziliene a confirmat informații potrivit cărora președintele Luiz Inácio Lula da Silva se va întâlni miercuri cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

Cei doi se așteaptă să se întâlnească cu ocazia Adunării Generale a ONU de la New York, după ce liderul brazilian s-a întâlnit cu președintele american Joe Biden, a informat Reuters, citând două surse din guvernul brazilian.

Zelenski și Lula nu s-au întâlnit niciodată, deși au vorbit prin apel video în martie, la câteva zile după ce Brazilia a votat pentru o rezoluție a ONU care a cerut pace și a cerut Rusiei să-și retragă trupele.

Luna trecută, Lula le-a spus reporterilor că nici Zelenski, nici liderul rus Vladimir Putin nu sunt pregătiți pentru pace. De asemenea, anterior i-a enervat pe liderii occidentali spunând că ambele părți au fost de vină pentru conflict.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 573 de război în Ucraina. Zelenski se va întâlni cu Biden și cu Lula. Președintele Ucrainei are programat și un discurs la ONU appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Radu Elena

Share this:

(Visited 20 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code