LIVE UPDATE. Ziua 572 de război în Ucraina. Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk, a fost recucerită de Ucraina

  • Ucraina a recucerit Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.
  • Zona de la sud-vest de Bakhmut a fost un punct central pentru contraofensiva Ucrainei în est pe parcursul verii.
  • „Astăzi aș dori să recunosc în mod special războinicii care recâștigă treptat teritoriul Ucrainei în zona Bakhmut”, a spus Zelensky în discursul său de noapte.

Ucraina a recucerit Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski.

Biroul lui Zelensky a postat o fotografie pe rețelele de socializare mai devreme în cursul zilei, indicând că Ucraina a eliberat această zonă cheie care a fost critică pentru contraofensiva Ucrainei în est.

Având în vedere că este a patra lună a contraofensivei, Ucraina a fost supusă unei presiuni din ce în ce mai mari pentru a convinge partenerii occidentali cheie că forțele ruse pot fi respinse.

„Astăzi aș dori să recunosc în mod special războinicii care recâștigă treptat teritoriul Ucrainei în zona Bakhmut”, a spus Zelensky în discursul său de noapte.

Zona de la sud-vest de Bakhmut a fost un punct central pentru contraofensiva Ucrainei în est pe parcursul verii, iar Zelensky va fi dornic să evidențieze acest succes aparent atunci când se va întâlni cu liderii mondiali, printre care președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, în viitoarea sa călătorie în SUA săptămâna aceasta pentru Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Citește și:

The post LIVE UPDATE. Ziua 572 de război în Ucraina. Klișchiivka, un sat cheie din regiunea Donețk, a fost recucerită de Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Radu Elena

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29873 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code