LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 770. Rusia „ar avea șanse mai mici” de câștig în războiul din Ucraina dacă SUA nu vor reuși să cadă pradă jocului informațional al Moscovei, spun analiștii de conflicte

  • SUA trebuie să reziste tacticilor rusești de dezinformare și să ajute Ucraina, susțin cei mai importanți observatori ai războiului.
  • Rusia urmărește să influențeze comunitatea internațională și să o facă să creadă că este dominantă, alimentând unghiurile moarte din Occident.
  • Experții sugerează susținerea persistentă a Ucrainei și împiedicarea Rusiei să modeleze percepția.

Statele Unite trebuie să cunoască și să evite cu orice preț operațiunile de dezinformare ale Rusiei dacă vor să își păstreze valorile occidentale și să ajute Ucraina să câștige războiul, susțin analiștii de conflicte

„Faptele de bază sunt puse sub semnul întrebării zilnic, în timp ce Kremlinul inundă dezbaterea occidentală cu narațiunile sale”, au declarat analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului, cu sediul la Washington.

Analiștii au afirmat că „ideea că războiul este imposibil de câștigat din cauza dominației Rusiei este o operațiune de informare rusă, care ne oferă o imagine a adevăratei strategii a Kremlinului și singura speranță reală de succes”.

De ani de zile, Rusia a manipulat informațiile suficient de mult pentru a determina alte țări să perceapă Rusia ca o forță dominantă în Europa și, mai recent, că este învingătoare în Ucraina.

Pentru că Rusia trebuie să marginalizeze partenerii occidentali ai Ucrainei, în special SUA, au scris analiștii ISW, „strategia rusă care contează cel mai mult, prin urmare, nu este strategia de luptă a Moscovei, ci mai degrabă strategia Kremlinului de a ne face să vedem lumea așa cum dorește el să o vedem și să luăm decizii în acea realitate alternativă generată de Kremlin care va permite Rusiei să câștige în lumea reală”.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 770. Rusia „ar avea șanse mai mici” de câștig în războiul din Ucraina dacă SUA nu vor reuși să cadă pradă jocului informațional al Moscovei, spun analiștii de conflicte appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana

Share this:

(Visited 27 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code