LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 178. Președintele din Israel, Isaac Herzog, își cere scuze față de fondatorul World Central Kitchen

  • Într-o postare pe X, biroul Președintelui din Israel a precizat că Herzog și-a cerut scuze pentru „pierderea tragică a vieții personalului WCK”.
  • Rusia a adus critici dure la adresa Israelului la Consiliul de Securitate al ONU.
  • Președintele a reiterat angajamentul Israelului de a asigura o anchetă amănunțită a tragediei.

După ce un atac israelian a ucis șapte persoane care lucrau pentru grupul umanitar World Central Kitchen (WCK) în Gaza, Președintele din Israel Isaac Herzog „și-a exprimat profunda durere și scuzele sincere” în timpul unei convorbiri telefonice cu bucătarul spaniol-american și fondatorul ONG-ului, Jose Andres.

Într-o postare pe X, biroul Președintelui israelian a precizat că Herzog și-a cerut scuze pentru „pierderea tragică a vieții personalului WCK” și a spus că a trimis „condoleanțe” familiilor și apropiaților acestora.

„Președintele a reiterat angajamentul Israelului de a asigura o anchetă amănunțită a tragediei”, a precizat biroul său.

Declarația vine în urma unei condamnări internaționale pe scară largă a incidentului și după apelurile pentru o anchetă amănunțită și transparentă.

Citește și

The post LIVE UPDATE. Război în Israel, ziua 178. Președintele din Israel, Isaac Herzog, își cere scuze față de fondatorul World Central Kitchen appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.
Salt la sursă
știrea a fost scrisă pe alephnews.ro de jurnalistul Lupea Briana

Share this:

(Visited 28 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30494 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code