LIVE UPDATE. Patruzeci și nouă de zile de invazie. Ucraina ar putea primi statutul de candidat la aderarea la UE cel târziu în luna iunie

  • Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că țara va accelera explorarea gazelor naturale împreună cu investitori privați pentru a reduce dependența de resursele energetice rusești.
  • Ucraina va putea primi statutul de candidat la aderarea la UE cel târziu în luna iunie a acestui an, a declarat premierul ucrainean Denys Shmigal.

Ucraina va putea primi statutul de candidat la aderarea la UE cel târziu în luna iunie a acestui an, a declarat premierul ucrainean Denys Shmigal.

„Ne-am întâlnit cu conducerea UE la Kiev și am primit un chestionar pe care trebuie să îl completăm pentru a obține statutul de candidat la aderarea la UE. Am început să lucrăm la el. Ne așteptăm ca Ucraina să poată primi un astfel de statut nu mai târziu de luna iunie a acestui an”, a declarat Shmigal.


Grecia spune că va renunța la gazul rusesc.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că țara va accelera explorarea gazelor naturale împreună cu investitori privați pentru a reduce dependența de resursele energetice rusești.

Accelerarea exploatării resurselor energetice naționale ale țării ne va permite, dacă avem norocul de a avea zăcăminte exploatabile de gaze naturale, să ne creștem independența energetică, securitatea energetică”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Mitsotakis a declarat că țara își propune să aibă o imagine clară dacă are rezerve de gaze pe care să le exploateze până în 2023.

În prezent, Grecia își acoperă aproximativ 40% din necesarul anual cu gaze din Federația Rusă.

The post LIVE UPDATE. Patruzeci și nouă de zile de invazie. Ucraina ar putea primi statutul de candidat la aderarea la UE cel târziu în luna iunie appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31071 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code