LIVE UPDATE. 300 de zile de invazie. Rusia și Belarus promit o cooperare mai strânsă pentru a depăși sancțiunile occidentale

  • La finalul unei vizite la Minsk, Vladimir Putin a declarat că Rusia și Belarus lucrează îndeaproape pentru a atenua efectul sancțiunilor occidentale împotriva ambelor țări.
  • Putin a confirmat că Rusia desfășoară în prezent exerciții militare pe teritoriul Belarusului și că Rusia și Belarus dezvoltă în comun armament.
  • Putin a spus: Rusia și Belarus vor crea un spațiu de apărare unificat”.

La finalul unei vizite la Minsk, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia și Belarus lucrează îndeaproape pentru a atenua efectul sancțiunilor occidentale împotriva ambelor țări. În cadrul unei conferințe de presă cu omologul său belarus, Alexander Lukașenko, Putin a declarat: Rusia și Belarus lucrează împreună pentru a depăși pașii și sancțiunile nelegitime împotriva Rusiei și Belarusului” și lucrează cu mare încredere în această direcție”.

Putin a adăugat: Țările noastre sunt cei mai apropiați aliați și parteneri strategici”. El a spus că există o planificare comună a apărării între Rusia și Belarus și că Rusia va face totul pentru siguranța comună a țărilor noastre”.

Astfel de măsuri sunt necesare din cauza situației tensionate de la granițele externe ale statului Uniunii”, a spus el – o referire aparentă la conflictul din Ucraina și, posibil, la relația fracturieră a celor două țări cu Polonia. Putin a confirmat că Rusia desfășoară în prezent exerciții militare pe teritoriul Belarusului și că Rusia și Belarus dezvoltă în comun armament, scrie CNN.

Ministerul rus al Apărării a declarat, luni, că evaluarea finală a capacității de luptă și a pregătirii de luptă a unităților va fi dată de comandament în etapa finală de coordonare – după ce se vor desfășura exercițiile tactice ale batalionului’.

Răspunzând la întrebările din cadrul conferinței de presă, Putin a spus: Nu am avut timp să discutăm despre asta: Rusia și Belarus vor crea un spațiu de apărare unificat”.

The post LIVE UPDATE. 300 de zile de invazie. Rusia și Belarus promit o cooperare mai strânsă pentru a depăși sancțiunile occidentale appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code