LIVE UPDATE. 285 de zile de invazie. Blinken cataloghează strategia lui Putin în Ucraina drept „barbară”. „Ceea ce face el încearcă să transforme iarna în armă” 

  • Antony Blinken a denunțat încercarea lui Putin de a apela la iarnă ca la o „armă” , precizând că încercările liderului de la Kremlin de a elimina puterea și a distruge infrastructura din Ucraina sunt „barbare”.
  • „Ceea ce face el este să încerce să transforme iarna în armă, să stingă luminile, să stingă căldura, să țină poporul ucrainean în întuneric și în frig exact când se îndreaptă spre lunile de iarnă. ” , a precizat Antony Blinken.
  • Secretarul de stat american a precizat Statele Unite și aliații săi fac ca Rusia să plătească „în fiecare zi” un preț pentru comportamentul său.

Secretarul de stat american Antony Blinken a denunțat, duminică, încercarea președintelui rus Vladimir Putin de a apela la iarnă ca la o „armă” , precizând că încercările liderului de la Kremlin de a elimina puterea și a distruge infrastructura din Ucraina sunt „barbare”, potrivit POLITICO.

Putin a încercat să ștergă Ucraina de pe hartă, să-i ștergă identitatea, să o înglobeze înapoi în Rusia. A eșuat. Apoi s-a angajat într-o acaparare de teritoriu, în estul și sudul Ucrainei. Și acest lucru a eșuat pentru că armata ucraineană l-a împins înapoi și a recuperat o mare parte din teritoriul pe care Putin îl ocupase” , a afirmat Antony Blinken.

„Ceea ce face el este să încerce să transforme iarna în armă, să stingă luminile, să stingă căldura, să țină poporul ucrainean în întuneric și în frig exact când se îndreaptă spre lunile de iarnă. Acest lucru este într-adevăr barbar” , a precizat Antony Blinken.

Secretarul de stat american a precizat Statele Unite și aliații săi fac ca Rusia să plătească „în fiecare zi” un preț pentru comportamentul său.

Costurile se acumulează în fiecare zi. Nu vom renunța la sprijinul nostru foarte puternic pentru Ucraina” , a spus Antony Blinken.

The post LIVE UPDATE. 285 de zile de invazie. Blinken cataloghează strategia lui Putin în Ucraina drept „barbară”. „Ceea ce face el încearcă să transforme iarna în armă”  appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 22 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 31002 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code