LIVE UPDATE. 272 zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o convorbire „urgentă” cu Zelenski

Emmanuel MacronEmmanuel Macron

  • Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a avut o convorbire urgentă” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.
  • Macron a declarat luni reporterilor că o „amenințare” planează încă asupra centralei.
  • Șeful agenției ruse pentru energie nucleară Rosatom, Alexey Likhachev, a declarat luni că centrala este în pericol de accident nuclear”.

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat luni că a avut o convorbire urgentă” cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski cu privire la situația de securitate de la centrala nucleară din Zaporojie. Macron l-a informat pe Zelenski despre profunda sa îngrijorare” în urma recentelor lovituri în interiorul și în jurul sitului, potrivit unei redactări a convorbirii. Macron a declarat luni reporterilor că o „amenințare” planează încă asupra centralei.

Președintele francez a vorbit duminică și cu șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, pentru a discuta despre centrală și despre urmărirea demilitarizării sitului, potrivit Palatului Elysee, scrie CNN. Au avut loc bombardamente frecvente în interiorul și în jurul centralei și explozii mai puternice au fost auzite acolo în weekend, a declarat duminică AIEA. Oficialii ruși și ucraineni s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele recente de la uzină.

Șeful agenției ruse pentru energie nucleară Rosatom, Alexey Likhachev, a declarat luni că centrala este în pericol de accident nuclear”. AIEA a declarat că echipa sa de experți intenționează să efectueze luni o evaluare a impactului bombardamentelor asupra sitului.

The post LIVE UPDATE. 272 zile de invazie. Președintele francez Emmanuel Macron discută situația de la centrala nucleară Zaporojie într-o convorbire „urgentă” cu Zelenski appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30714 articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code