Reacţia MAE, după ce prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari

Viktor OrbanViktor Orban

  • Conform MAE, „orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităţilor actuale.
  • Orban a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naţionalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari.
  • Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă faţă de gestul oficialului ungar.

„Ca urmare a afişării prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naţionalele Ungariei şi Greciei, Ministerul Afacerilor Externe a transmis ambasadorului Ungariei la Bucureşti dezaprobarea fermă faţă de gestul oficialului ungar, atitudinea fiind în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al afacerilor externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar”, informează MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX luni seara.


Conform MAE, „orice manifestare de tip revizionist, indiferent de forma pe care o îmbracă, este inacceptabilă, contrară realităţilor actuale şi angajamentelor asumate în comun de România şi Ungaria de a construi o relaţie bilaterală în parametrii definitorii ai instrumentului de bază care guvernează relaţia bilaterală, anume Tratatul privind înţelegerea, cooperarea şi buna vecinătate între România şi Republica Ungaria, semnat la Timişoara, la 16 septembrie 1996 şi respectiv ai Parteneriatului Strategic, de la care, în acest an, se împlinesc două decenii”.

Orban a postat, luni, pe contul său de Facebook imagini în care apare purtând la ultimul meci al naţionalei maghiare un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, cu Transilvania inclusă.

The post Reacţia MAE, după ce prim-ministrul Ungariei Viktor Orban a purtat un fular cu harta Ungariei Mari appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 29852 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code