LIVE UPDATE. 271 zile de invazie. Rusia a folosit deja peste 4.700 de rachete în Ucraina de la începutul războiului

  • Peste 2,7 milioane de dolari au fost alocate pentru restaurarea regiunii Herson, recent eliberată, a scris duminică premierul ucrainean Denys Shmyhal într-o postare pe Facebook.
  • Rusia a acuzat Ucraina de crime de război după ce pe rețelele de socializare a apărut o înregistrare video care, potrivit Moscovei, arată soldați ruși uciși după ce s-au predat forțelor ucrainene.
  • Poliția națională ucraineană a anunțat duminică că din 24 februarie au fost deschise 44.662 de dosare penale.

Rusia a folosit deja peste 4.700 de rachete în Ucraina de la începutul războiului, a declarat duminică președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Astăzi este a 270-a zi de război total. Rusia a folosit peste 4.700 de rachete”, a declarat el într-un discurs adresat membrilor Organizației Internaționale a Francofoniei.

Președintele Zelenski a vorbit, de asemenea, despre ceea ce a numit „formula de pace ucraineană”.

Formula de pace ucraineană este foarte clară, iar fiecare dintre punctele sale a fost elaborată în detaliu”, a spus el. Securitatea radiologică și nucleară. Securitatea alimentară. Securitatea energetică. Eliberarea tuturor prizonierilor și deportaților. Punerea în aplicare a Cartei ONU și restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei și a ordinii mondiale. Retragerea trupelor rusești și încetarea ostilităților. Restabilirea justiției. Combaterea ecocidului. Prevenirea escaladării. Fixarea sfârșitului războiului”.

Zelenski i-a invitat pe liderii mondiali să aleagă elementul din formula de pace pe care pot ajuta Ucraina să îl implementeze”.

The post LIVE UPDATE. 271 zile de invazie. Rusia a folosit deja peste 4.700 de rachete în Ucraina de la începutul războiului appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code