LIVE UPDATE. 253 de zile de invazie. Kremlinul reintră în acordul ONU privind cerealele

  • Într-o conversație telefonică, Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Erdoğan pentru rolul său în restabilirea acordului.
  • Rusia a declarat că este pe deplin angajată în prevenirea războiului nuclear și că evitarea unei ciocniri între țările care au arme nucleare este prioritatea sa cea mai mare.
  • Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că aceasta devine din nou un avanpost în strategia Rusiei de a viza capitala.

Kremlinul a declarat că va reintra în coridorul de export de cereale din Ucraina, administrat de ONU. Rusia s-a retras în weekend, în urma unui atac cu drone asupra navelor de război rusești din portul Sevastopol.
Retragerea umilitoare a Moscovei a venit la două zile după ce un convoi mare de nave a transportat o cantitate record de cereale, sfidând avertismentele Rusiei că nu ar fi sigur fără participarea sa, și după contacte diplomatice la nivel înalt între Turcia – unul dintre garanții sistemului cu ONU – și Rusia.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, va fi văzut ca și cum ar fi reușit să pună la îndoială bluful rușilor de a bloca porturile ucrainene sau chiar de a scufunda nave civile de marfă care transportă cereale în străinătate. Liderul turc declarase că exporturile de cereale din Ucraina vor continua cu sau fără aprobarea Rusiei și se pare că a intermediat retragerea rușilor.

The post LIVE UPDATE. 253 de zile de invazie. Kremlinul reintră în acordul ONU privind cerealele appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 19 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code