Cutremur cu magnitudinea de 5,3. Seismul s-a produs în judeţul Buzău

Seismograf care înregistrează mișcările Pământului.Seismograf care înregistrează mișcările Pământului.

  • Miercuri s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, la ora 6:22.
  • Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade, la adâncimea de 107.9 km.
  • Seismul s-a simțit puternic în București.

Un cutremur cu magnitudinea 5,3 s-a produs, joi dimineață în zona seismică Vrancea. Seismul s-a simțit puternic în București. Este cel mai mare cutremur din ultimii doi ani din România.

Cutremurul a avut loc la ora 6.50. Seismul s-a produs la adâncimea 140 de km și s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 57 km est de Braşov, 75 km nord de Ploieşti, 117 km sud-vest de Bacău, 130 km nord de Bucureşti. Nu au fost anunțate apeluri la 112.

IGSU anunţă că, în cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate (de exemplu: puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă).

Miercuri s-a produs un cutremur în zona seismică Vrancea, la ora 6:22. Seismul a avut o magnitudine de 3,1 grade, la adâncimea de 107.9 km.

The post Cutremur cu magnitudinea de 5,3. Seismul s-a produs în judeţul Buzău appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Share this:

(Visited 18 times, 1 visits today)
Despre Vidjean Mihai 30723 de articole
Om de radio, om de presă, Lector la Facultatea de Jurnalistică și Media, corespondent din Republica Serbia și uneori din Timișoara și Munchen, Germania

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


*

code